Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΒ. Κεχαγιά για ευρωεκλογές: Να προκληθούν τέτοια τραύματα στη ΝΔ, ώστε να...

Β. Κεχαγιά για ευρωεκλογές: Να προκληθούν τέτοια τραύματα στη ΝΔ, ώστε να είναι αναπόφευκτη η προσφυγή στις εθνικές

Εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα περάσει κάτω από τον πήχη του 17%

«Για εμάς πολιτική ανατροπή είναι μια απομείωση αυτής της πρωτοκαθεδρίας και της απόλυτης κυριαρχίας της κυβέρνησης και μια ενίσχυση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης», δήλωσε η εκρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά, σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ.

Εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα περάσει κάτω από τον πήχη του 17% και ότι υπάρχει πολύτιμος χρόνος έως τις ευρωεκλογές ώστε να αναπτυχθεί μεγαλύτερη δυναμική και να είναι ακόμη πιο ψηλά. Σημείωσε ότι αυτό που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι πρώτος, γιατί αυτός είναι ο στόχος μας ξεκάθαρα για τις εθνικές εκλογές, να προκληθούν τέτοια τραύματα στην κυβέρνηση της ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη ώστε να είναι αναπόφευκτη η προσφυγή στις κάλπες».

Σχολίασε ότι είναι πολύ βολικό ο κ. Μητσοτάκης να βάζει ως στόχο τη σύγκριση με τις ευρωεκλογές προ πενταετίας, στο 33.12%, σημειώνοντας ότι τα κόμματα θα μετρηθούν με βάση τα ποσοστά των εθνικών εκλογών, καθώς «οι ευρωεκλογές είναι μια αναμέτρηση που έχει εθνικά χαρακτηριστικά» και όποιος έχει αντιρρήσεις επ’ αυτού νομίζω ότι δε θέλει να δει την πραγματικότητα. Θύμισε πως όταν στις προηγούμενες ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήγε καλά, ο Αλέξης Τσίπρας προκήρυξε εθνικές. «Για φανταστείτε μια αναμέτρηση με καθόλου καλά αποτελέσματα για την κυβέρνηση της ΝΔ. Ενδεχομένως και ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να πάρει κάποιες πολιτικές αποφάσεις, δεν λέω ότι το βλέπω να συμβαίνει. Εφόσον λοιπόν δρομολόγησαν πολιτικές εξελίξεις οι ευρωπαϊκές εκλογές του 2019 γιατί να μη μπορούν να το κάνουν και αυτές του 2024;», σχολίασε. Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός δεν θέλει τις εθνικές εκλογές «γιατί αν το ποσοστό του πέσει κάτω από το 35%, δε θα σας βάλω εγώ τον πήχη που βάζει στο 33%, θα αποδειχθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του δεν έχουν αυτοδυναμία. Και αυτό θα δημιουργήσει άλλα πολιτικά προβλήματα για την κυβέρνηση της ΝΔ».

Μιλώντας για την περιοδεία Κασσελάκη στα νησιά, είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ διέθεσε μεγάλο μέρος της προκελογικής περιοδείας του στη νησιωτικότητα, όχι για τις ψήφους, αφού πήγε και σε πολύ μικρά νησιά, αλλά για να καταθέσει προτάσεις και «να περάσει το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι κοντά στους νησιώτες, αφουγκράζεται τα προβλήματα τους, τα κατανοεί και θέλει να τα επιλύσει». Σημείωσε ότι πέρα από τις σωρευτικές καταγγελίες ότι το μεταφορικό ισοδύναμο δεν έχει πληρωθεί δύο χρόνια, δεν υπάρχουν ελικόπτερα, ασθενοφόρα, δεν πηγαίνουν γιατροί γιατί δεν έχουν κίνητρα. «Εμείς έχουμε ανακοινώσει μέτρα και για τους γιατρούς: ένας γιατρός που θα πάει θα έχει 1.000 ευρώ υποστήριξη και αν παραμείνει και πέντε χρόνια θα έχει και 50% επιδότηση στεγαστικού δανείου. Δηλαδή υπάρχουν μέτρα και μάλιστα αποτυπώθηκαν σε τροπολογία που απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία πριν δέκα μέρες. Εμείς θα επιμείνουμε στη νησιωτικότητα», τόνισε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας