Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΒ. Κικίλιας: «Για τη φωτιά στο Μάτι φταίνε μόνο οι αξιωματικοί της...

Β. Κικίλιας: «Για τη φωτιά στο Μάτι φταίνε μόνο οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής;»

 

Για την απόφαση του δικαστήριου σχετικά με τη φωτιά στο Μάτι αλλά και για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα όσον αφορά τους εμπρησμούς μίλησε το πρωί της Μ. Τρίτης ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Αρχικά επισήμανε για την απόφαση για τη φωτιά στο Μάτι ότι «η δίκη διήρκησε σε πρώτο βαθμό 6 χρόνια άρα δημιουργείται η αίσθηση της ετεροχρονισμένης απονομής δικαιοσύνης» ενώ πρόσθεσε «από όλο αυτό το βαρύ κατηγορητήριο, από όλους αυτούς που ενεπλάκησαν στην τραγωδία φταίνε μόνοι οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής;»

Στη συνέχεια επισήμανε ότι «ο κύριος που προκάλεσ τη φωτιά από την Πεντέλη με βάση την πρότερη νομοθεσία έπεσε στα μαλακά». «Πλέον ο εμπρησμός επισείει την ποινή των ισοβίων και ο εμπρησμός εξ αμελείας με δείκτη 4 ή 5 όπως αυτός στο Μάτι, είναι 10 χρόνια με 20 κάθειρξη και 200.000 πρόστιμο. Το λέω για τους λίγους ασυνείδητους που κάνουν μπαρμπεκιού στο δάσος, κάνουν εργασίες ή καπνίζουν τα μελίσσια τους όταν υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς» τόνισε ο κ. Κικιλίας.

«Αυτός που δεν θα σεβαστεί αυτούς που μένουν γύρω τους και θα προκαλέσει οικολογική καταστροφή ή θα χαθεί μια ανθρώπινη ζωή θα περάσει πολλά χρόνια στη φυλακή γιατί είναι πλέον κακούργημα» πρόσθεσε στο πλαίσιο αυτό

«Σε ανθρώπινο επίπεδο είναι πολύ βαρύ (σ.σ. η απόφαση για το Μάτι) για τους ανθρώπους που χάθηκαν ή επέζησαν. Υπάρχει μια αναντιστοιχία στο κομμάτι της απόδοσης της δικαιοσύνης, υπάρχει η αίσθηση στην κοινωνία ότι δύσκολα βρίσκει το δίκιο του και καθυστερεί αλλά η κυβέρνηση έχει κάνει σημαντικά βήματα προς τη βελτίωση της κατάστασης αυτής με τον νέο δικαστικό χάρτη και τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα» κατέληξε ο Βασίλης Κικίλιας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας