Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠεριοδικό Time: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει το come back της δεκαετίας»

Περιοδικό Time: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει το come back της δεκαετίας»

Για μια χώρα που είναι η δεύτερη φτωχότερη στην Ε.Ε., μετά τη μετακομμουνιστική Βουλγαρία, αυτή είναι μια δύσκολη αποστολή» παραδέχεται ο κ. Μητσοτάκης

Εκτενές αφιέρωμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε το περιοδικό Time με τίτλο «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θέλει το έθνος του να κάνει το come back της δεκαετίας».

Στο αφιέρωμα με τίτλο «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θέλει το έθνος του να είναι το come back της δεκαετίας», γίνεται λόγος για έναν «συντηρητικό ηγέτη» διαφορετικού τύπου, και εστιάζει στον τρόπο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται στους πολίτες μέσω των social media αλλά και στους νόμους που έχουν επικυρωθεί κατά τη διακυβέρνηση της χώρας από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Το περιοδικό εξηγεί γιατί αρέσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη να επικοινωνήσει με τους πολίτες μέσα από το TikTok εκπλήσσοντας τους πάντες καθώς τον θεωρούσαν έναν πολιτικό «στημένο» και όχι τόσο άνετο όσο τελικά είναι και μάλιστα πολλές φορές αυτοσαρκαστικό.

«Αυτός δεν είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο ο Μητσοτάκης εκπλήσσει τους ανθρώπους», αναφέρει το TIME.

Ο πρωθυπουργός εξηγεί ότι το «TikTok γεφύρωσε» το χάσμα μεταξύ του πολιτικού που «φορά γραβάτα» και της πιο ανάλαφρης πλευράς.

Στο αφιέρωμά του, το περιοδικό σημειώνει πως «η νομοθεσία έχει αφήσει σε πολλούς την αίσθηση ότι ο Μητσός είναι διαφορετική κατηγορία συντηρητικούτη. Είναι κοινωνικά φιλελεύθερος. Υπέρ της ανάπτυξης αλλά δημοσιονομικά υπεύθυνος, λέει. Σκληρός στο μεταναστευτικό. Έντονα φιλοδυτικός και φιλονατοϊκός. Πιστεύει ότι έχει βρει ένα «ενδιαφέρον γλυκό σημείο» και μάλιστα έχει και ένα όνομα γι’ αυτό: το «νέο τρίγωνο».

«Είναι ένα όραμα, φαίνεται να υποδηλώνει ο Μητσοτάκης, που τον διαφοροποιεί από τους παγκόσμιους ηγέτες τόσο της αριστεράς όσο και της δεξιάς. Ωστόσο, αντιμετωπίζει αντιξοότητες», όπως σημειώνει το TIME.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TIME (@time)

«Η Ελλάδα έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή μακροπρόθεσμης ανάπτυξης»

Και συνεχίζει στο αφιέρωμά του: «Έχει δεχτεί πυρά για μια πρόσφατη σειρά τραγωδιών και παραλείψεων. Και ο κύριος στόχος του τώρα είναι να ευθυγραμμίσει το βιοτικό επίπεδο της Ελλάδας με την υπόλοιπη Ευρώπη. Για μια χώρα που είναι η δεύτερη φτωχότερη στην Ε.Ε., μετά τη μετακομμουνιστική Βουλγαρία, αυτή είναι μια δύσκολη αποστολή». «Πρέπει να καλύψουμε πολλά κενά», παραδέχεται ο κ. Μητσοτάκης.

Στο δημοσίευμα το περιοδικό TIME αναφέρεται σε όλα τα βήματα που έγιναν στην οικονομία έτσι ώστε να αφήσει πίσω τα πέτρινα χρόνια των μνημονίων.

«Οι άνθρωποι ξεχνούν, μεταξύ των δεκαετιών του ’50 και του ’70, η ελληνική οικονομία ήταν η δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον ΟΟΣΑ, μετά την Ιαπωνία», λέει. Είναι ένας δύσκολος δρόμος μπροστά αλλά ο Μητσοτάκης είναι αισιόδοξος ότι η Ελλάδα έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή μακροπρόθεσμης ανάπτυξης. Εξάλλου, λέει με ένα αμυδρό χαμόγελο, «δεν είναι ότι δεν έχουμε ξανακάνει», κλείνει το αφιέρωμα

Αξίζει, δε, να σημειωθεί, τέλος, πως ιδιαίτερη αναφορά γίνεται μεταξύ άλλων και στην υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία απέναντι στη ρωσική εισβολή αλλά και στο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Οδησσό και τον προειδοποιητικό βομβαρδισμό των Ρώσων ενώ συναντιόταν με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας