Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΈντονες αντιδράσεις των κομμάτων για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Έντονες αντιδράσεις των κομμάτων για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Το ΠΑΣΟΚ επισήμανε σε δήλωση του ότι «δεν έχει επιδείξει ίχνος μεταμέλειας», ενώ η Νέα Αριστερά χαρακτήρισε προκλητική και απαράδεκτη τη απόφαση αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στον πολιτικό κόσμο εξαιτίας της αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Το ΠΑΣΟΚ επισήμανε σε δήλωση του ότι «δεν έχει επιδείξει ίχνος μεταμέλειας», ενώ η Νέα Αριστερά χαρακτήρισε προκλητική και απαράδεκτη τη απόφαση αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου.

«Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας με βούλευμά του αποφάσισε την υφ’ όρων απόλυση του καταδικασμένου για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ν. Μιχαλολιάκου. Η απόφαση ελήφθη παρά τη μη πλήρωση των ουσιαστικών προϋποθέσεων, καθώς ο καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό Νίκος Μιχαλολιάκος δεν έχει επιδείξει ίχνος μεταμέλειας και παρά την αντίθετη γνώμη του αρμόδιου Εισαγγελέα. Είναι για τους λόγους αυτούς μια απόφαση που γεννά εύλογους προβληματισμούς εντός της νομικής κοινότητας αλλά και ευρύτερα στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας», αναφέρει σε δήλωσή της η Μιλένα Αποστολάκη, Βουλευτή Βορ. Τομέα Αθηνών και υπεύθυνης Κ.Τ.Ε. Δικαιοσύνης ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Προκλητική και απαράδεκτη η απόφαση αποφυλάκισης του αρχηγού της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή»

«Είναι τουλάχιστον προκλητική και απαράδεκτη η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας που παρά τη διαφωνία του εισαγγελέα εξέδωσε βούλευμα αποφυλάκισης του αρχηγού της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά.

«Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης που υπήρξε υπεύθυνος για δολοφονίες και προπηλακισμούς, όπως υποστήριξε και ο εισαγγελέας μένει αμετανόητος στις απόψεις του και μάλιστα έχει αρθρογραφήσει σχετικά», σημειώνει και καταλήγει: «Δυστυχώς τέτοιες αποφάσεις προκαλούν την οργή και κλονίζουν την εμπιστοσύνη του δημοκρατικού κόσμου στην κρίση της ελληνικής Δικαιοσύνης».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας