Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήK. Μητσοτάκης από Χίο: «Η πολιτική σταθερότητα είναι το διακύβευμα των ευρωεκλογών»

K. Μητσοτάκης από Χίο: «Η πολιτική σταθερότητα είναι το διακύβευμα των ευρωεκλογών»

«Και ποια είναι η πολιτική δύναμη που είναι ταυτισμένη ιστορικά με την Ευρώπη», ανέφερε ο πρωθυπουργός από τη Χίο

O Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε από τη Χίο -το πρωί της Παρασκευής- το μήνυμα ότι η πολιτική σταθερότητα είναι το διακύβευμα των ευρωεκλογών, μιλώντας σε πολίτες στο πλαίσιο των περιοδειών του ενόψει της ευρωκάλπης της 9ης Ιουνίου.

«Έχουμε μπροστά μας ευρωεκλογές που θα στείλουν πολιτικά μηνύματα και επειδή ακούω διάφορους από την αντιπολίτευση να λέει ότι είναι ευκαιρία να στείλουμε μήνυμα αμφισβήτησης της πολιτικής σταθερότητας, σηκώνουμε το γάντι της πρόκλησης, η πολιτική σταθερότητα είναι το διακύβευμα των εκλογών και οι πολίτες θα στείλουν το μήνυμα ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα από την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι πολίτες το 2023. Η δεύτερη 4ετια είναι η περίοδος των μεγάλων αλλαγών που θα φέρουν ακόμα πιο κοντά την Ελλάδα στην τροχιά της Ευρώπης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε «δεν πρέπει να βρεθεί σε κίνδυνο η οικονομική πολιτική. Να μην δώσουμε σε κάποιους την ευκαιρία να ισχυριστούν ότι πρέπει αυτή η πορεία να διαταραχθεί. Δεν θα συμβεί αυτό, η Νέα Δημοκρατία θα είναι η νικήτρια των ευρωεκλογών, είμαι πολύ αισιόδοξος για το αποτέλεσμα».

«Η ΝΔ είναι η μόνη που έχει πειστική πρόταση. Θέλω να κάνουμε ξανά την μεγάλη προσπάθεια συσπείρωσης, να πάμε να ψηφίσουμε, να μην αντιμετωπίσουμε τις ευρωεκλογές με χαλαρότητα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Είμαστε ίσως η μόνη χώρα που σε αυτή την προεκλογική περίοδο το μεταναστευτικό-προσφυγικό δεν είναι πρώτο θέμα συζήτησης. Αντί να συζητάμε για το πώς θα διαχειριστούμε τους παράνομους μετανάστες είμαστε στην ευχάριστη θέση να δεχόμαστε νόμιμα επισκέπτες από την Τουρκία με το πρόγραμμα της βίζα-εξπρές. Είμαστε η μόνη χώρα  που έχει καταφέρει να εξασφαλίσει εξαίρεση από το αυστηρό πλαίσιο του Σένγκεν για να εξασφαλίζει βίζα με γρήγορες διαδικασίες. Το καταφέραμε γιατί η κυβέρνηση έχει αξιοπιστία στις Βρυξέλλες, η φωνή μας μετράει, δεν είμαστε το μαύρο πρόβατο και αυτό έχει αντίκτυπο στην δική σας καθημερινότητα».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός βρέθηκε στη Χίο αφενός για να πει ένα ευχαριστώ στους κατοίκους του νησιού «γιατί δώσατε τα υψηλότερα ποσοστά στην επικράτεια. Στις ευρωεκλογές τα αποτελέσματα στη Χίο θα είναι εξίσου εντυπωσιακά. Ήθελα επίσης να έχω μια προσωπική άποψη για τα σημαντικά έργα υποδομής που η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει και προχωρούν. Είμαστε εδώ για να τα επισπεύσουμε ώστε να εξασφαλίσουμε ότι στο τέλος της 4ετιας θα έχει ολοκληρωθεί το νέο κτήριο του αεροδρομίου, το νέο δικαστικό μέγαρο».

Ο πρωθυπουργός αφού επισήμανε ότι «θα χρειαστεί πολλή δουλειά για να πετύχουμε τους στόχους μας στις ευρωεκλογές» κάλεσε τους παρευρισκόμενους να σκεφτούν «πόσο πιο δύσκολα είναι τα πράγματα το 2024 όσον αφορά τις γεωπολιτικές αστάθειες με τον πόλεμο στην Ουκρανία και το ανοιχτό μέτωπο της Μέσης Ανατολής. Έχουμε λόγο και συμφέρον να είμαστε πρωταγωνιστές σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Σκεφτείτε πόσο ωφελημένη θα είναι η Ελλάδα αν εξασφαλίσουμε ένο νέο αμυντικό ταμείο που θα εξασφαλίσει κοινές αμυντικές δαπάνες για τις χώρες της ΕΕ. Σκεφτείτε πόσο ωφελημένοι θα είμαστε αν πείσουμε την Ευρώπη ότι το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να έχει συνέχεια. Τα 36 δισ. ευρώ του Ταμείου αυτού τα διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση της ΝΔ και τα χρήματα αυτά πιάνουν τόπο».

«Και ποια είναι η πολιτική δύναμη που είναι ταυτισμένη ιστορικά με την Ευρώπη; Η ΝΔ, η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή που έβαλε την χώρα στην ΕΟΚ κόντρα σε ένα κίνημα λαϊκισμού. Αυτό το ασφαλές ευρωπαϊκό λιμάνι μας βοήθησε και μας κράτησε όρθιους στις πολύ δύσκολες στιγμές της προηγούμενης 10ετιας» σημείωσε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος στη συνέχεια θα βρεθεί στο στρατόπεδο «Γκιάλα», ανήμερα του εορτασμού για τον Άγιο Γεώργιο που είναι προστάτης των Ενόπλων Δυνάμεων, σε επίδειξη οπλικών συστημάτων στους πολίτες, κάτι που εκλαμβάνεται ως μήνυμα στην Άγκυρα, η οποία ουσιαστικά δεν έχει αποσύρει τις αιτιάσεις για αφοπλισμό νησιών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας