Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑνδ. Λοβέρδος: Η απλή καταγραφή της ελληνικής διαφωνίας για την Μονή της...

Ανδ. Λοβέρδος: Η απλή καταγραφή της ελληνικής διαφωνίας για την Μονή της Χώρας δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα και συνιστά πολιτική ήττα του Έλληνα πρωθυπουργού

«Τέσσερα χρόνια μετά την απόφαση του Τούρκου Προέδρου να μετατρέψει τη Μονή σε τζαμί, η Ελλάδα τρέχει πίσω από τις εξελίξεις και η μοίρα αυτού του μοναστηριού είναι έρμαιο στα χέρια του Ερντογάν»

«Άνθρακας ο θησαυρός για την τύχη της Μονής της Χώρας από την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα. Η απλή καταγραφή της ελληνικής διαφωνίας δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα και συνιστά πολιτική ήττα του Έλληνα πρωθυπουργού», σχολίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος, πρόεδρος των Δημοκρατών για τις χθεσινές συνομιλίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα.

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε πώς «τέσσερα χρόνια μετά την απόφαση του Τούρκου Προέδρου να μετατρέψει τη Μονή σε τζαμί, η Ελλάδα τρέχει πίσω από τις εξελίξεις και η μοίρα αυτού του μοναστηριού είναι έρμαιο στα χέρια του Ερντογάν».

Επίσης επισήμανε από τη χθεσινή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου «την επανάληψη του κ. Ερντογάν να απευθύνεται σε ηγέτη κράτους-μέλους της ΕΕ και της ευρωζώνης, αποκαλώντας με κάθε επισημότητα τη Χαμάς αντιστασιακή οργάνωση και όχι τρομοκρατική».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε πώς «από το 2018 υποστήριξε με ένταση ότι με τη συμφωνία των Πρεσπών ουσιαστικά παραδίδουμε το όνομα της Μακεδονίας στη γειτονική χώρα. Η ελληνική κυβέρνηση δυστυχώς αδιαφόρησε για την εξέλιξη της εφαρμογής αυτής της συμφωνίας και σήμερα βιώνουμε τα αποτελέσματα αυτής της αδιαφορίας (επιτροπές παρακολούθησης της συμφωνίας που δεν λειτούργησαν, εμπορικά σήματα, κλπ). Δηλαδή, το δόγμα της κυβέρνησης γι’ αυτή την προβληματική συμφωνία είναι “άσ’την να πηγαίνει μόνη της”».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας