Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠωλ Ευμορφίδης: Η «ποινικοποίηση» της ενδυμασίας μέσα στον «ναό» της Δημοκρατίας

Πωλ Ευμορφίδης: Η «ποινικοποίηση» της ενδυμασίας μέσα στον «ναό» της Δημοκρατίας

Τελικά, η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα; Μπορεί και ο κόκορας, λένε κάποιοι…

Θα πουν τώρα πολλοί αναγνώστες (και ίσως δικαίως), δεν έχει τόσα προβλήματα ο κόσμος και η χώρα μας και ασχολούνται οι πάντες, με ένα ζήτημα ήσσονος σημασίας; 

Μπορεί όταν ακούς για πρώτη φορά το περιστατικό, να χαμογελάς με νόημα και να το προσπερνάς ως κάτι ασήμαντο, αλλά αν κάποιος «καθίσει» και το φιλοσοφήσει για λίγο, θα δει πως το ζήτημα δεν είναι και τόσο επιφανειακό. 

Μιλάμε για σφοδρή κριτική που δέχθηκε ένας άνθρωπος που θέλησε να παραστεί σε μια δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο πολύ απλά ντυμένος. 

Με λίγα λόγια έχει γίνει ενδυματολογικό μπούλιγνκ σε έναν συμπολίτη μας, διότι αποφάσισε να μην φορέσει κοστούμι και γραβάτα σε μια δεξίωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Και είναι απορίας άξιο γιατί συνέβη αυτό, καθώς: 

Πρώτον, δεν πήγε ακάλεστος (που λένε και στο χωριό μου). Δεν περνούσε απ’ έξω και είπε να μπει μέσα να δει τι γίνεται. 

Πήγε μετά από επίσημη πρόσκληση που δέχθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς είναι ένας πολύ γνωστός, επιτυχημένος και  αυτοδημιούργητος, επιχειρηματίας.

Δεύτερον, δεν ντύθηκε πολύ απλά για να προκαλέσει. Όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν, έτσι ντύνεται καθημερινά, όπου και αν πηγαίνει. Είτε την ημέρα, είτε το βράδυ, είτε σε επίσημα, είτε σε ανεπίσημα γεύματα. 

Επομένως, όποιος τον κάλεσε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, γνώριζε περί τίνος επρόκειτο. 

Τρίτον, εφόσον δεν αρμόζει με το πρωτόκολλο του Προεδρικού Μεγάρου, γιατί τον άφησαν και μπήκε μέσα στον χώρο που θα γινόταν η δεξίωση. Γιατί κάποιος δεν τον σταμάτησε στην είσοδο; 

Επίσης, είναι απορίας άξιο, τι έγραφε η πρόσκληση, που έλαβε ο Πωλ Ευμορφίδης από την Προεδρία της Δημοκρατίας. 

Ανέφερε ρητά και κατηγορηματικά ότι επιβάλλεται επίσημο ένδυμα για την δεξίωση ή δεν υπήρχε κάποια ειδική επισήμανση, που σημαίνει ότι οι καλεσμένοι μπορούσαν να παραστούν ντυμένοι όπως εκείνοι ήθελαν.  

Το GOV NEWS επικοινώνησε με την Προεδρία της Δημοκρατίας και ζήτησε να ενημερωθεί εάν η πρόσκληση ανέφερε περί επίσημου ενδύματος. 

Δεν λάβαμε κάποια απάντηση…

Η ουσία είναι ότι, «ποινικοποίηση» των ενδυματολογικών προτιμήσεων μέσα στον «ναό» της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν νοείται. 

Επίσης, να επισημανθεί προς πάσα κατεύθυνση, ότι στην χώρα μας έχουμε Δημοκρατία και ο καθένας μπορεί να ντύνεται όπως θέλει, εφόσον δεν φορά κάτι χυδαίο, σεξιστικό και αποκρουστικό. 

Και σε άλλα με υγεία…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.