Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑλ. Χαρίτσης: «Η ακρίβεια έχει την υπογραφή Μητσοτάκη»

Αλ. Χαρίτσης: «Η ακρίβεια έχει την υπογραφή Μητσοτάκη»

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης κάλεσε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να πάρουν καθαρή θέση για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους από την Βουλή

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό προεκλογικά πυροτεχνήματα την ίδια στιγμή που ακολουθεί μια πολιτική μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος.

Παράλληλα έθεσε θέμα άμεσης αναγνώρισης του Παλαιστινιακού κράτους από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Σχολιάζοντας την παρέμβαση του πρωθυπουργού ο Αλέξης Χαρίτσης σημείωσε πως «επανέλαβε τα ίδια επιχειρήματα που λέει εδώ και 3 χρόνια ενώ η ακρίβεια μαίνεται».

Παρατήρησε πως “ένα πράγμα καινούργιο ακούσαμε από τον κ. Μητσοτάκη. Μας είπε ότι δίνει μάχη κατά των πολυεθνικών κολοσσών. Ποιος; Ο κ. Μητσοτάκης. Κάπου πρέπει να υπάρχει ένα έλεος, κάπου η κοροϊδία έχει τα όριά της“.

Μάλιστα αναφέρθηκε και στην επιστολή του πρωθυπουργού στην Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν αναρωτώμενος «ειλικρινά σε ποιους νομίζετε ότι απευθύνεστε; Πετάτε μια επικοινωνιακή φούσκα για να δείξετε πώς κάπως παρεμβαίνετε». Τόνισε πως “τα παιχνίδια με την εκ νέου υποψήφια για την προεδρία της Κομισιόν πρέπει να σταματήσουν. Όχι άλλα ψέματα”. Αναρωτήθηκε μάλιστα “γιατί δεν επιβάλετε πλαφόν στα προϊόντα”, τονίζοντας ότι “το πρόβλημα δεν είναι ευρωπαϊκό. Στην χώρα μας έχει υπογραφή, την υπογραφή Μητσοτάκη”.

Αναφερόμενος στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ο Αλέξης Χαρίτσης κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μείωση των φόρων.

“Μειώστε την έμμεση φορολογία“, ανέφερε τονίζοντας πως “η ισπανική οικονομία πέτυχε έναν από τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης μειώνοντας την έμμεση φορολογία και αυξάνοντας τους μισθούς”. Όσον αφορά την κυβέρνηση επισήμανε πως “στα 50 χρόνια της μεταπολίτευσης κανένας δεν ακολούθησε μια τόσο ταξική πολιτική” αφού “7 στα 10 νοικοκυριά δηλώνουν ότι έχουν μείωση των εισοδημάτων”. “Θυμάστε που μιλάγαμε για την κοινωνία των 2/3”, είπε “τώρα πλέον μιλάμε για την κοινωνία του 1/3”, τονίζοντας πως “αρνείστε να ενσωματώσετε την οδηγία για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας”.

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή λέγοντας πως “συντελείται μια γενοκτονία” τονίζοντας πως “δεν φοβόμαστε να σταθούμε στο πλάι του διωκόμενου παλαιστινιακού λαού” και ότι “κρατήσαμε αυτή την στάση απαρέγκλιτα από την αρχή”.

Εγκάλεσε την κυβέρνηση λέγοντας πως “η Ν.Δ παίζει τον ρόλο του πρόθυμου συμμάχου” ενώ σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους. Όπως δήλωσε το ερώτημα είναι “τι κάνουμε εμείς γι’ αυτό; Εμείς εδώ στο ελληνικό κοινοβούλιο που έχουμε ψηφίσει από το 2015 την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους”. Σημείωσε ότι υπάρχει ανάγκη για “άμεση κοινή δράση. Δεν χωρούν ίσες αποστάσεις: Ή με τον πόλεμο θα είσαι ή με την Ειρήνη”, προσθέτοντας πως “καλούμε τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να πάρουν θέση. Αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους εδώ και τώρα“. Σχολιάζοντας πως για αναγνώριση γενικά και αόριστα μιλά ακόμη και η Νέα Δημοκρατία.

Ο Αλέξης Χαρίτσης έστρεψε τα πυρά του και στον ΣΥΡΙΖΑ για τις προτάσεις του στο φορολογικό. Αναφερόμενος στις προτάσεις που δημοσιοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως «η συγκεκριμένη πρόταση ελαφρύνει τους πλούσιους δίχως καμία πρόβλεψη για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους». Εκτιμώντας πως πρόκειται για “θεωρία που βρίσκεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας