Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΔ. Κουτσούμπας: «Το έχετε ρίξει στο virtual reality όσον αφορά την ακρίβεια»

Δ. Κουτσούμπας: «Το έχετε ρίξει στο virtual reality όσον αφορά την ακρίβεια»

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε από το βήμα της Βουλής: «Κάνατε και το επόμενο βήμα στην κοροϊδία και περάσατε στην προεκλογική αλληλογραφία με την Κομισιόν και την κ. Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν»

«Το πρόβλημα της ακρίβειας είναι ένας ακόμη μηχανισμός για να κλέβουν περισσότερα οι εκμεταλλευτές από τους εργαζόμενους», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην προ ημερησίας συζήτηση για την ακρίβεια, προσθέτοντας πως «υπάρχει μια τεράστια θεμελιακή πολιτική διαφορά του ΚΚΕ και όλων εσάς των οπαδών της ΕΕ».

Όπως είπε «εμείς δεν κοροϊδεύουμε τον λαό ότι υπάρχει κάποια μαγική λύση με την οποία θα είναι και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος. Ότι και τα πλεονάσματα θα πιάνονται και ο λαός θα ανακουφιστεί από τους φόρους. Και τα κέρδη του κεφαλαίου θα αυξάνονται και οι μισθοί θα αρκούν για μια αξιοπρεπή διαβίωση. Αυτά δεν γίνονται ούτε στη Δευτέρα Παρουσία» προσθέτοντας πως «για να πάρει μια ανάσα ο λαός μας πρέπει να χάσει κάτι από τα κέρδη του το μεγάλο κεφάλαιο».

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε για «δούλεμα» αναφορικά για τις αιτίες της ακρίβειας «περίπου δύο χρόνια, το τελευταίο διάστημα το έχετε ρίξει και στο virtual reality. Μιλάω για τη γνωστή τακτική σας να εκπέμπετε μηνύματα “εικονικής πραγματικότητας” όσον αφορά την ακρίβεια. Τώρα, μάλιστα, εντοπίζετε “πτώση τιμών στα τρόφιμα”. Φυσικά, δεν την έχει εντοπίσει κανένας άλλος αυτή την πτώση, και κυρίως κανένας από όσους πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ, όχι μια φορά το δίμηνο για σόου με τις κάμερες, αλλά για να αγοράσουν τα απαραίτητα για τη διαβίωση τη δική τους και των παιδιών τους κάθε βδομάδα, κάθε μέρα».

Κουτσούμπας: «Αυτό ακριβώς είναι η ΕΕ και για αυτό υπάρχει»

Αναφερόμενος στην επιστολή Μητσοτάκη προς την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάϊεν, ο κ. Κουτσούμπας είπε: «Κάνατε και το επόμενο βήμα στην κοροϊδία και περάσατε στην προεκλογική αλληλογραφία με την Κομισιόν και την κ. Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. Καλά, στις Συνόδους Κορυφής, στις διαδικασίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου συμμετέχετε, δεν τα λέτε; Το καλοκαίρι που κάνατε μαζί διακοπές στα Χανιά, δεν προλάβατε να τη ρωτήσετε; Αλήθεια, τι θέλετε να πείτε στον λαό; Ότι η κ. Φον ντερ Λάιεν δεν γνωρίζει τι κάνουν οι πολυεθνικές εταιρείες; Δεν γνωρίζει η εν λόγω κυρία ότι κινούνται όπως θέλουν στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά με μοναδικό κριτήριο το κέρδος τους; Ότι η ΕΕ έχει αναλάβει και θεσμικά την προστασία τους;».

Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ συμπλήρωσε: «Δεν γνωρίζει, ότι στις χώρες που έχουν μεγαλύτερη αγορά και υπάρχουν περισσότεροι ανταγωνιστές, μπορεί να κατεβάζουν λίγο τις τιμές για να αυξήσουν τη μάζα των πωλήσεων και έτσι το κέρδος τους, ενώ στις πιο μικρές αγορές, όπως η ελληνική, που μπορεί να μονοπωληθεί πιο εύκολα, ανεβάζουν τις τιμές, πάλι για να αυξήσουν το κέρδος; Και μας λέτε ότι θα πάει κόντρα σε αυτό η ΕΕ; Μα αυτό ακριβώς είναι η ΕΕ και για αυτό υπάρχει. Μια ένωση, μια ενιαία αγορά των πολυεθνικών, των λόμπι και των μονοπωλίων.

Και βέβαια ήρθε η απάντηση της Κομισιόν και επιβεβαίωσε ουσιαστικά αυτό ακριβώς που σας λέμε, ακυρώνοντας το προεκλογικό σας πυροτέχνημα. Τι σας είπαν; Ότι σκέφτονται να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια εμβαθύνοντας ακριβώς αυτούς τους παράγοντες που την έχουν προκαλέσει».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας