Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΔ. Κουτσούμπας: «Ο Κασσελάκης είναι η εξέλιξη ενός εκφυλισμένου ΣΥΡΙΖΑ»

Δ. Κουτσούμπας: «Ο Κασσελάκης είναι η εξέλιξη ενός εκφυλισμένου ΣΥΡΙΖΑ»

 

Για την παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στις πολιτικές εξελίξεις, τη «δραστηριότητά» στο TikTok και τις πρόσφατες προκλήσεις από τη Βόρεια Μακεδονία, μίλησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στο Mega.

«Νομίζω ο Κασσελάκης είναι η φυσιολογική πορεία και εξέλιξη ενός εκφυλισμένου πολιτικά, ιδεολογικά και οργανωτικά ΣΥΡΙΖΑ που απλώς ήταν το κερασάκι στην τούρτα μετά τον καταποντισμό που έπαθε στις τελευταίες εκλογές και την γρήγορη αποχώρηση του κ. Τσίπρα. Εκλέχθηκε (ο Στέφανος Κασσελάκης) με διαδικασίες ολίγον lifestyle, αμερικανιάς. Στοιχεία της πολιτικής του πρακτικής είναι από αντιδραστικές ψευτοπατριωτικές μέχρι αξιοποίηση δήθεν αριστερών οραμάτων που είχε η Αριστερά», σημείωσε ο κ. Κοτσούμπας για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη.

Με ανάρτηση στο TikTok, την πρώτη του στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, σχολίασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών. Σχετικά με την απόφαση να δημιουργήσει λογαριασμό στην δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης είπε: «Είναι χρήσιμο και μπορεί να βοηθήσει στην επικοινωνία, αλλά δεν το χρησιμοποιούμε με υπερβολή αυτό το μέσο επικοινωνίας. Και δεν το χρησιμοποιούμε για προσωπικά ζητήματα. Ήθελα να μιλήσω με αυτό τον τρόπο στην νεολαία που ανέδειξαν την Πανσπουδαστική για τρίτη συνεχή χρονιά πρώτη δύναμη στα πανεπιστήμια όλης της χώρας. Τα μηνύματά μου μένουν, γιατί έχουν ουσία».

Για τα εθνικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την Βόρεια Μακεδονία και τα Ελληνοτουρκικά ο γ.γ. του ΚΚΕ δήλωσε: «Θεωρητικά αυτές είναι σύμμαχες χώρες. Η Τουρκία και η Βόρεια Μακεδονία είναι στο ΝΑΤΟ. Εμείς είχαμε πει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών (ΣτΠ) δεν έγινε για να λυθούν υπαρκτά διμερή ζητήματα που δημιουργούν αλυτρωτισμούς και εθνικισμούς, έγινε για να μπει εσπευσμένα στο ΝΑΤΟ. Κι όποια χώρα μπαίνει στο ΝΑΤΟ κι όπου το ΝΑΤΟ διευρύνεται – όπως στα δυτικά Βαλκάνια – σημαίνει μόνο αποσταθεροποίηση, γιατί το ΝΑΤΟ αξιοποιεί κι υπαρκτά κι ανύπαρκτα ζητήματα για να χωρίσει τους λαούς».

Ενώ για το πρόσφατο ταξίδι που έκανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην Αμερική είπε ότι αυτό που του έκανε εντύπωση είναι οι αγωνιστικές διεργασίες που γίνονται μέσα στον αμερικανικό λαό. «Πήγαμε εκεί και είδαμε καταλήψεις σε 46 πανεπιστήμια για το Παλαιστινιακό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Για την κατάσταση που επικρατεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που «βομβαρδίζονται» από εισφορές και φόρους σε συνδυασμό με τις αυξήσεις μισθών που καλούνται να δώσουν στους εργαζόμενους επεσήμανε ο γ.γ. του ΚΚΕ: «Οι πολύ μικρές επιχειρήσεις όχι μόνο δεν έχουν τέτοια περιθώρια, αλλά ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο, όσες δεν έχουν βάλει ήδη. Ειδικά το τελευταίο φορολογικό νομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση χειροτέρεψε την κατάσταση, χωρίς να ελαφρύνει καθόλου τους μικροεπιχειρηματίες».

Ερωτηθείς ο κ. Κουτσούμπας γιατί να ψηφίσει κάποιος το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου κι όχι κάποιο άλλο κόμμα της Αριστεράς απάντησε: «Η σύγχρονη πατριωτική Αριστερά του κ. Κασσελάκη θεωρεί ιερή αμυντική συμμαχία το ΝΑΤΟ, κάτι που δεν το είχε ποτέ η Αριστερά. Άρα η πολιτική που έχουν αυτά τα κόμματα στην ουσία βρίσκεται σε μια ενιαία στρατηγική που βάζει όρκους στην Ε.Ε. της διαφθοράς, των λόμπι, της εκμετάλλευσης, των πολέμων, του πληθωρισμού και της ακρίβειας. Οι λαοί όμως αμφισβητούν αυτή την Ε.Ε.».

«Είναι χρήσιμο και μπορεί να βοηθήσει στην επικοινωνία, αλλά δεν το χρησιμοποιούμε με υπερβολή αυτό το μέσο επικοινωνίας. Και δεν το χρησιμοποιούμε για προσωπικά ζητήματα. Ήθελα να μιλήσω με αυτό τον τρόπο στην νεολαία που ανέδειξαν την Πανσπουδαστική για τρίτη συνεχή χρονιά πρώτη δύναμη στα πανεπιστήμια όλης της χώρας. Τα μηνύματά μου μένουν, γιατί έχουν ουσία»

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας