Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΌλγα Κεφαλογιάννη: «Η Ελλάδα αποτελεί ιδανικό προορισμό για την ανάπτυξη του τουρισμού...

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Η Ελλάδα αποτελεί ιδανικό προορισμό για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας»

 

 

Στη στενή σχέση που υπάρχει μεταξύ της τηλεϊατρικής και του τουρισμού, αναφέρθηκε η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη χαιρετίζοντας την έναρξη του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ψηφιακών Εφαρμογών, που διεξάγεται 24 – 26 Μαΐου, στο Τουριστικό Περίπτερο Μονεμβασιάς.

Στο συνέδριο η διοργανώτρια, Ελληνική Εταιρία Ψηφιακής Ιατρικής, απένειμε στην Όλγα Κεφαλογιάννη ειδική τιμητική διάκριση «για την αξιοσημείωτη», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «προσφορά της στην Ανάπτυξη του Τουρισμού στη χώρα μας».

Η Υπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι η δυνατότητα παροχής ιατρικής φροντίδας εξ αποστάσεως δεν είναι απλά μία πολυτέλεια, αλλά μία ουσιαστική ανάγκη, ιδιαίτερα, για τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι η τηλεϊατρική συμβάλλει στην ανάπτυξη του τουρισμού καθώς οι τουρίστες έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν περιοχές, όπου μπορεί μεν η πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες είναι περιορισμένη, αλλά ταυτόχρονα εξασφαλίζουν άμεση ιατρική συμβουλή πολλές φορές και διάγνωση. Έτσι αισθάνονται ασφάλεια και ηρεμία, που είναι σημαντικοί παράγοντες για την επιλογή προορισμού, πρόσθεσε η Υπουργός Τουρισμού, και τόνισε: «Η Ελλάδα, αποτελεί ιδανικό προορισμό για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας, κάτι που εδώ και μια δεκαετία, ήδη από την πρώτη μου θητεία στο Υπουργείο Τουρισμού, πιστέψαμε, σχεδιάσαμε και νομοθετήσαμε. Και πλέον σε αυτό το πλέγμα το τουρισμού υγείας εντάσσεται και η τηλεϊατρική που μπορεί να προσελκύσει επισκέπτες από όλο τον κόσμο, που αναζητούν υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες σε συνδυασμό με την αναψυχή σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και σιγουριάς».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας