Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣτην ορκωμοσία ο Μπελέρης; - Ποιες αρμοδιότητες αναλαμβάνουν οι νέοι ευρωβουλευτές της...

Στην ορκωμοσία ο Μπελέρης; – Ποιες αρμοδιότητες αναλαμβάνουν οι νέοι ευρωβουλευτές της ΝΔ

Η κυβέρνηση σκοπεύει στην αποφυλάκιση του ομογενή ευρωβουλευτή το συντομότερο δυνατό.

Συνάντηση με τους νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές της ΝΔ το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις δέκα το πρωί στο πρωθυπουργικό γραφείο βρέθηκαν ο Γιώργος Αυτιάς, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, η Ελεονώρα Μελέτη, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο Δημήτρης Τσιόδρας, ενώ διαδικτυακά συνδέθηκαν ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αλλά και ο Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές της Αλβανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους ευρωβουλευτές έγινε γνωστό ότι ασκούνται πιέσεις για να παραβρεθεί ο Φρέντι Μπελέρης στην ορκωμοσία, αλλά και ότι γίνονται προσπάθειες να αποφυλακιστεί το συντομότερο δυνατό.

Ποιες αρμοδιότητες αναλαμβάνουν οι νέοι ευρωβουλευτές της ΝΔ

Στη συνάντηση έγινα γνωστές και κάποιες από τις αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν οι νέοι ευρωβουλευτές. Σύμφωνα με πληροφορίες τον συντονισμό της ομάδας αναλαμβάνει η Ελίζα Βόζεμπέργκ. Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης συνεχίζει με τις ίδιες αρμοδιότητες που κατείχε. Ο Γιώργος Αυτιάς αναλαμβάνει τα οικονομικά. Κοινωνικά θέματα θα αναλάβει η Ελεονώρα Μελέτη. Θέματα σχετικά με το περιβάλλον ο Δημήτρης Τσιόδρας, ενώ ο Άκης Σκέρτσος θα αποτελεί το δίαυλο μεταξύ της κυβέρνησης και της ευρωομάδας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός τους ζήτησε το έργο της Ελλάδας στην Ευρώπη να γίνεται γνωστό και στη χώρα μας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτος, η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο γραμματέας διεθνών σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας