Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΝ.Παππάς: «ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μπορεί να πυροδοτήσουν εξελίξεις»

Ν.Παππάς: «ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μπορεί να πυροδοτήσουν εξελίξεις»

«Υπάρχει τρόπος να υπάρχει συνδυασμός που θα εμπίπτει στις πρόνοιες του νόμου», επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Εξελίξεις στο περιβάλλον της κεντροαριστεράς μετά τις ευρωεκλογές. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς έκανε πρόταση για εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας πως «υπάρχει ανάγκη να ξεκινήσει μια προγραμματική συζήτηση η οποία να έχει ορίζοντα την εκλογική διαδικασία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο OPEN πρότεινε ένα κοινό ψηφοδέλτιο σε βάση προγραμματικών συγκλίσεων, με έναν κοινό υποψήφιο πρωθυπουργό. «Υπάρχει τρόπος να υπάρχει συνδυασμός που θα εμπίπτει στις πρόνοιες του νόμου», επισήμανε. Έκανε λόγο για μια κατά το νόμο «ένωση κομμάτων, όχι διάλυση», φέροντας ως παράδειγμα τη Γαλλία.

Όπως είπε σε αυτή τη συνεργασία μπορεί να συμμετάσχει κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ θεώρησε «απίθανο» το άνοιγμα στην Πλεύση Ελευθερίας, ενώ για τη Νέα Αριστερά έκανε λόγο για «έδρες που εκλάπησαν και κακό προηγούμενο».

«ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μπορεί να πυροδοτήσουν εξελίξεις»

«Υπάρχουν δύο μεγάλοι πολιτικοί σχηματισμοί, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που μπορούν να πυροδοτήσουν τις εξελίξεις. (…) Εάν αυτοί οι δύο χώροι δεν πάρουν την απόφαση να καθίσουν στο τραπέζι, δεν υπάρχει πολιτικό γεγονός».

«Είναι άλλο πράγμα να πεις ότι καταργούνται δύο κόμματα και γίνονται ένα και άλλο η εκλογική μια εκλογική τακτική που απαντά σε ένα μείζον ζητούμενο, που είναι για εμάς η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με δεδομένο τον εκλογικό νόμο και επειδή δεν έχουμε εκλογική τακτική, άλλη μέθοδος από την εκλογική συνεργασία δεν υφίσταται. Και όπως ο Στέφανος Κασσελάκης, τελικός κριτής όλων πρέπει να είναι η βάση της προοδευτικής αριστεράς», τόνισε.

«Το θεμέλιο μιας τέτοιας συνεργασίας πρέπει να είναι ένα πρόγραμμα που απαντά στα ζητούμενα (της κοινωνίας)», είπε ακόμη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας