Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣτ. Κασσελάκης: «Ακόμα και με Τσίπρα θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος της Κεντροαριστεράς»

Στ. Κασσελάκης: «Ακόμα και με Τσίπρα θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος της Κεντροαριστεράς»

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις, ο Στέφανος Κασσελάκης χαρακτήρισε ως «ικανοποιητικό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανος Κασσελάκης, τη Δευτέρα (17/06) δήλωσε πως σε περίπτωση ενιαίας συμπόρευσης της Κεντροαριστεράς θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του νέου σχήματος ακόμη και απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε: «Εάν η κοινωνία θελήσει να είναι αυτό το νέο κυβερνών σχήμα προφανώς θα θέσω υποψηφιότητα για να εκλεγώ από τη βάση, γιατί δεν πιστεύω στις συμφωνίες κορυφής».

Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νίκος Παππάς, πρότεινε κοινό ψηφοδέλτιο του κόμματος με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και εκλογή προέδρου από τη βάση. Μάλιστα, ο Στέφανος Κασσελάκης ως προς αυτό το ενδεχόμενο πρόσθεσε το εξής: «Θα είμαι υποψήφιος ακόμη και αν είναι υποψήφιος ο Τσίπρας».

Αναφορικά με τη Νέα Αριστερά, ο Στέφανος Κασσελάκης τη χαρακτήρισε ως «μόρφωμα» και τάχθηκε υπέρ της προγραμματικής σύμπλευσης με το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, λέγοντας: «Η λύση είναι να συνεργαστούμε εκεί που αλλάζουμε τις ζωές των πολιτών. Σε δύο πεδία το κοινοβουλευτικό και στη κοινωνία των πολιτών». Πάντως, για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είπε: «Το ΠΑΣΟΚ έχει ιστορικό brand, αλλά έχει σύγχυση στο τι πιστεύει όποιος είναι ο νέος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Στέφανος Κασσελάκης ρωτήθηκε για το πώς θα προχωρήσει η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ όταν οι δύο πλευρές έχουν ανταλλάξει βαριά λόγια το προηγούμενο διάστημα, όπως το «εκβιαζόμενος» που ειπώθηκε κατά του Νίκου Ανδρουλάκη από τον Στέφανο Κασσελάκη. Η έκφραση αυτή, όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αναφερόταν τότε στην «άνευρη αντίδρασή του» για την παρακολούθησή του. «Θα σας πω και με μια δόση αυτοκριτικής ότι δεν ξέρω πως νιώθει ψυχολογικά κάποιος όταν γνωρίζει ότι ένα ολόκληρο σύστημα τον παρακολουθεί, εγώ θα ήμουν πιο επιθετικός νομικά», χαρακτηριστικά δήλωσε ο ίδιος.

«Ικανοποιητικό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών»

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις, ο Στέφανος Κασσελάκης χαρακτήρισε ως «ικανοποιητικό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών» ενώ τόνισε πως «είναι παρακαταθήκη μας το ότι ρίξαμε τη Νέα Δημοκρατία στο 28%».

Σχετικά με την απόλυση του Θανάση Θεοχαρόπουλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. απέρριψε τις αιτιάσεις πως προχώρησε σε αυτή την κίνηση γιατί ο κ. Θεοχαρόπουλος πρότεινε δημοψήφισμα, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ περνά μία περίοδο αλλαγών όσον αφορά στη διαμόρφωση πολιτικής.

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε, τέλος, και στην Διάσκεψη για την Ειρήνη στην οποία παρευρέθηκε αλλά αποχώρησε πριν μιλήσει ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ_Π.Σ., Αλέξης Τσίπρας. σημειώνοντας είναι «σημαία» για τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ τόνισε πως δεν θα προδώσει ποτέ τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας