Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΔημοσκόπηση Interview: Οι πολίτες έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση ψηφίζοντας άλλο κόμμα

Δημοσκόπηση Interview: Οι πολίτες έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση ψηφίζοντας άλλο κόμμα

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με την δημοσκόπηση 9 στους 10 που ψήφισαν το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου, θέλησαν να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση

Σημαντικά ευρήματα φέρνει στο φως δημοσκόπηση της Interview, καθώς όπως φαίνεται οι πολίτες μέσω της ψήφου τους στις ευρωεκλογές ζητούν αφενός αλλαγή πορείας από την Κυβέρνηση και αφετέρου δεν κρίνουν ικανή εναλλακτική δύναμη ούτε το δεύτερο, ούτε το τρίτο κόμμα,

Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από 12 Ιουνίου μέχρι 17 Ιουνίου σε 705 άτομα, για λογαριασμό του Politic.gr προκύπτουν σημαντικά συμπεράσματα για τη συμπεριφορά του εκλογικού σώματος στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με την έρευνα, ένας στους δύο ψήφισε παραδοσιακά το κόμμα που ψηφίζει. Τρεις στους δέκα έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση, ενώ μόλις ένας στους δέκα ψήφισε τον ευρωβουλευτή της αρεσκείας του, ενώ εννιά στους δέκα που ψήφισαν το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου θέλησαν να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση.

Οι διαρροές ψηφοφόρων της ΝΔ

Αν και η ΝΔ δεν είχε διαρροές μόνο προς τα δεξιά, αλλά προς όλες τις πολιτικές κατευθύνσεις, επιδεικνύει τη μεγαλύτερη συσπείρωση, καθώς 8 στους 10 που ψήφισαν το κυβερνητικό κόμμα, το είχαν ψηφίσει και σε βουλευτικές εκλογές. Αντίθετα, αρκετά χαμηλότερο είναι το ποσοστό συσπείρωσης τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΠΑΣΟΚ με ποσοστά 30% και 21% αντίστοιχα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι 9 στους 10 που ψήφισαν το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου, θέλησαν να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση. Σχεδόν το ίδιο ποσοστό (8 στους 10) παραδέχεται ότι ψήφισε το κόμμα του Βελόπουλου, την Ελληνική Λύση, για τον ίδιο λόγο. Σημειώνεται ότι τα κόμματα διαμαρτυρίας εκ δεξιών της ΝΔ (Ελληνική Λύση, Νίκη, Φωνή Λογικής, Πατριώτες) πήραν 700.486 ψήφους και ποσοστό αθροιστικά 18,31%.

«Μήνυμα» στην κυβέρνηση θέλησε να στείλει ένας στους δύο που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

 

Η ακρίβεια το μεγαλύτερο πρόβλημα
Πέρα από το πρωτοφανές κύμα αποχής, η ΝΔ φαίνεται ότι επλήγη σοβαρά από το πρόβλημα της ακρίβειας, καθώς στην περίπτωση των ψηφοφόρων που «έριξαν» ψήφο διαμαρτυρίας, 4 στους 10 θέλησαν να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση για την ακρίβεια και πάνω από 2 στους 10, θέλησαν να στείλουν μήνυμα διαμαρτυρίας για το γάμο των ομόφυλων.

Ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μετά τις ευρωεκλογές, παραδέχτηκε ότι το πρόβλημα της ακρίβειας αποτέλεσε βασικό παράγοντα για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Οι τρεις κορυφαίοι Υπουργοί της κυβέρνησης

Ο πρωθυπουργός αμέσως μετά τις κάλπες προέβη σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, επιχειρώντας να δείξει πως «έλαβε το μήνυμα». Οι αλλαγές δηλώνουν τις προτεραιότητες του επόμενου διαστήματος με αλλαγές σε βασικά υπουργεία: στο Ανάπτυξης, στο Μετανάστευσης, στο Εργασίας και στο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στην ερώτηση της έρευνας που πραγματοποιήθηκε πριν τον ανασχηματισμό, σχετικά με τους υπουργούς που θέλουν οι πολίτες να παραμείνουν ή να απομακρυνθούν, στην πεντάδα με τους “αποτελεσματικούς” περιλαμβάνονται ο Νίκος Δένδιας, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Γιώργος Φλωρίδης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας