Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑδ. Γεωργιάδης: «Η αυξημένη πρόσβαση στη φαρμακευτική καινοτομία προϋποθέτει συλλογική δράση»

Αδ. Γεωργιάδης: «Η αυξημένη πρόσβαση στη φαρμακευτική καινοτομία προϋποθέτει συλλογική δράση»

Από την 1η Ιουνίου το σύστημα της συνταγογράφησης κλειδώνει αυτόματα όταν ο γιατρός προσπαθεί να παραβιάσει τα πρωτόκολλα συνταγογράφησης

Aπόλυτη ηθική υποχρέωση της πολιτείας, χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, την εύρεση τρόπων να εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές θεραπείες για τους ασθενείς της, μιλώντας την Τρίτη (18/06) στο πλαίσιο του 1st SFEE Summit που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) με κεντρικό θέμα «Επαναπροσδιορίζοντας την Αξία».

Όπως διευκρίνισε ο Αδ. Γεωργιάδης, η επίτευξη αυτού του στόχου προϋποθέτει τη συνεργασία της βιομηχανίας, του ιατρικού κόσμου και των ασθενών, καθώς οι πόροι δεν είναι απεριόριστοι. «Για να επιβιώσει το σύστημα χρειάζεται να πάρουμε και δύσκολες αποφάσεις» ανέφερε, τονίζοντας πως απαιτούνται κανόνες και υπευθυνότητα και από τη φαρμακοβιομηχανία για κάθε θεραπεία που εισάγεται.

Αναφερόμενος στις ενέργειες της πολιτείας, δήλωσε ότι από την 1η Ιουνίου το σύστημα της συνταγογράφησης κλειδώνει αυτόματα όταν ο γιατρός προσπαθεί να παραβιάσει τα πρωτόκολλα συνταγογράφησης, υπογραμμίζοντας στη συνέχεια ότι «πρέπει να έχουμε πλήρη βεβαιότητα ότι ο ασθενής πρέπει να παίρνει το φάρμακο που πραγματικά χρειάζεται και όχι κάποιο άλλο».

Στην κατεύθυνση αυτή, η κυβέρνηση όπως είπε, έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός διάφανου και προβλέψιμου δημοσιονομικού περιβάλλοντος και την παροχή κινήτρων, προτεραιοποιώντας παράλληλα την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας με τη φαρμακοβιομηχανία, που θα θέσει σε πιο μακροπρόθεσμο πλάνο τις δεσμεύσεις και των δύο πλευρών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας