Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΔύο χρόνια φυλάκισης για τον Φρέντη Μπελέρη

Δύο χρόνια φυλάκισης για τον Φρέντη Μπελέρη

Ο Μπελέρη δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί την ημέρα ορκωμοσίας για να αναλάβει τα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής

Απόφαση για ποινή φυλάκισης δύο ετών επεβλήθηκε την Τρίτη 25/6 στον Φρέντη Μπελέρη, από το εφετείο των Τιράνων. Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρας και ευρωβουλευτής της ΝΔ θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι και τον Οκτώβριο.

Επομένως ο Μπελέρη δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί την ημέρα ορκωμοσίας για να αναλάβει τα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής, εκτός και αν του χΟρηγηθεί ειδική άδεια από τις αλβανικές αρχές, οι οποίες μέχρι στιγμής έχουν υποδείξει σκληρή στάση ως προς το αίτημα αυτό.

Η απόφαση αυτή ανέτρεψε τις πληροφορίες ότι αναμενόταν μείωση της ποινής και αποφυλάκιση του ομογενή πολιτικού.

Ο Γολγοθάς σήμερα επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο, δήλωσε ο γιος του Φρέντη Μπελέρη που μίλησε για «απόφαση ντροπή» και «δίκη παρωδία», όπως μετέδωσε το ΣΚΑΙ το οποίο παρέθεσε και τις δηλώσεις της Ελληνίδας πρέσβης στα Τίρανα

«Με τη σημερινή απόφαση ολοκληρώθηκε η δικαστική υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου από την αλβανική δικαιοσύνη. Δυστυχώς πολλές πτυχές της υπόθεσης αφήνουν πολλά ερωτηματικά για την αντικειμενικότητα της διαδικασίας, όπως η παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας η μη παροχή δυνατότηας για να ορκιστεί η παρατεταμένη προφυλάκιση η υπερβολική ποινή σε σχέση με το υποτιθέμενο έγκλημα», δήλωσε.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης είχε δηλώσει: «Περιμένουμε την έκβαση του δεύτερου βαθμού. Σταθερή θέση της κυβέρνησης ότι στο πρόσωπο του Φρέντι Μπελέρη συγκεντρώνονται όλα τα αιτήματα εκείνων που θέλουμε σεβασμό στο τεκμήριο αθωότητας και μια δίκαιη δίκη. Είναι πλέον εκπρόσωπος των Ελλήνων στο ευρωκοινοβούλιο. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να ορκιστεί ευρωβουλευτής», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτύτερα είχαμε την παρέμβαση του Αλβανού πρωθυπουργού του Έντι Ράμα, που πυροδοτούσε το κλίμα και έδινε τον ρυθμό, για το τι θα ακολουθήσουν οι δικαστές.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση η συνήγορος υπεράσπισης του Φρέντι Μπελέρη αποδόμησε όλο το κατηγορητήριο. Ένα κατηγορητήριο που στηρίζεται σε κάποια στοιχεία που δημιουργήθηκαν σε κάποιους μάρτυρες που φαινόταν να βρίσκονται την ίδια στιγμή τόσο στη Χειμάρα όσο και στην Αυλώνα, με κάποιους μάρτυρες κατηγορίας που έχουν χρηματιστεί.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας