Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ για την τουριστική πολιτική της κυβέρνησης

Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ για την τουριστική πολιτική της κυβέρνησης

"Mετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, δεν διαφαίνεται ακόμη ποια είναι τελικά η στρατηγική τουρισμού που έχει για τη χώρα» επεσήμανε η κα. Βέττα

Αιχμές για την τουριστική πολιτική της κυβέρνησης άφησε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Καλλιόπη Βέττα, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ενίσχυση των τουριστικών υποδομών, στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

“Mετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, δεν διαφαίνεται ακόμη ποια είναι τελικά η στρατηγική τουρισμού που έχει για τη χώρα, πέρα από το να φέρνει νομοσχέδια ‘τακτοποιήσεων’ συμφερόντων, φωτογραφικών ρυθμίσεων και μπαλωμάτων υπέρ όσων έχουν πρόσβαση στα γραφεία της πολιτικής ηγεσίας» ανέφερε η κ. Βέττα.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, είπε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ασχολείται καθόλου με τα φλέγοντα ζητήματα για τον ελληνικό τουρισμό, όπως είναι η προστασία και η ενίσχυση των εργαζομένων, η στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ο περιορισμός της βραχυχρόνιας μίσθωσης με θεσμικά μέτρα, η βιώσιμη ανάπτυξη, η κυκλική οικονομία, η ουσιαστική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

«Πρόκειται για ένα ακόμα νομοθέτημα χωρίς όραμα και στρατηγική για το καλό της κοινωνίας, όπου διαφαίνεται η κατεξοχήν πρόθεση του αρμόδιου υπουργείου για ‘παραγωγή’ φθηνής και ποιοτικά υποδεέστερης εργασίας στον τουρισμό, κατ’ εντολήν των μεγάλων tour operators», είπε η Καλλιόπη Βέττα και κατηγόρησε το υπουργείο Τουρισμού ότι προχωρά «σε φωτογραφικές διατάξεις τακτοποίησης αυθαιρεσιών και ‘διευκόλυνσης’ δραστηριοτήτων υποβάθμισης του περιβάλλοντος ενώ ταυτόχρονα απαξιώνει με άλλες διατάξεις επαγγέλματα, όπως αυτό των ξεναγών, χωρίς να επιλύει κανένα πρόβλημα λειτουργίας, ούτε των Σχολών Ξεναγών ούτε των Α.Σ.Τ.Ε. και των Σ.Α.Ε.Κ.».

Η βουλευτής αναφέρθηκε και στη μεταφορά του μητρώου παρόχων ιατρικού τουρισμού από το υπουργείο Υγείας στο υπουργείο Τουρισμού, αλλά και στην κατάργηση του μητρώου συνεδρίων και διοργανωτών συνεδρίων. «Αποδείχτηκε πως μέχρι σήμερα η κυβέρνηση απέτυχε να εφαρμόσει τις σχετικές προβλέψεις, ως δέσμια συγκεκριμένων συμφερόντων, που δεν επιθυμούν καμία απολύτως ρύθμιση», είπε. Ανέφερε επίσης, ότι «η πρόβλεψη για την κάλυψη των εξόδων και δαπανών του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες δικαστικές και εξωδικαστικές ενέργειες αναφορικά με την καταχώριση του εμπορικού σήματος ‘Turkaegean’, τρισήμισι χρόνια μετά την κατοχύρωσή του από τον Τουρκικό Οργανισμό Τουρισμού, αποδεικνύει, για μια ακόμη φορά, την ανεπάρκεια και την επικινδυνότητα για τα εθνικά συμφέροντα του επιτελικού κράτους της Νέας Δημοκρατίας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας