Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠ. Πολάκης: «Η πολιτική δεν είναι one man show»

Π. Πολάκης: «Η πολιτική δεν είναι one man show»

Τα λάθη του Στέφανου κατά τη γνώμη μου, είναι η υπερπροβολή της προσωπικής του ζωής και της οικονομικής του κατάστασης και της προσωπικής του επιλογής συντρόφου.

Με αιχμές για την «ενιαία Κεντροαριστερά», την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αλλά και την κυβέρνηση επέστρεψε στα… τηλεοπτικά πλατό ο βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης, παραχωρώντας συνέντευξη έπειτα από ένα χρόνο τηλεοπτικής απουσίας.

Με φόντο το κείμενο των «87», «βιαστήκανε λίγο» τόνισε ο κ. Πολάκης, σχολιάζοντας για το περιεχόμενο του κειμένου πως «να το πω λίγο ήπια, δεν τους αξίζει. Θα περίμενα μια πιο σοβαρή γραμμή για ορισμένους που υπογράφουν εκεί».

Στη συνέντευξη, επίσης, ο κ. Πολάκης χαρακτηρίζει λάθος του Στέφανου Κασσελάκη την υπερπροβολή της προσωπικής του ζωής και της οικονομικής του κατάστασης, καθώς και το θέμα του συντρόφου του.

Αποτιμώντας το εκλογικό μήνυμα, «ο κόσμος με το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών έδειξε ότι πρέπει να φύγει ο Μητσοτάκης» δήλωσε ο κ. Πολάκης, συμπληρώνοντας πως χρειάζεται μια «σοβαρή απάντηση». «Αυτή η σοβαρή απάντηση δεν θα υπάρξει αν πούμε ότι θα βγει στη θέση του Ανδρουλάκη κάποιος άλλος, στη θέση του Κασσελάκη κάποιος άλλος» σημείωσε, λέγοντας πως «θέλω ένα πρόγραμμα που θα συγκροτεί ένα νέο λαϊκό, κοινωνικό συμβόλαιο».

«Για μένα δεν έχει κανένα νόημα μια κουβέντα περί Κεντροαριστεράς γενικώς» επισήμανε ο κ. Πολάκης, αν δεν έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο σύγκρουσης με τα καρτέλ ενέργειας, τροφίμων και καυσίμων, όπως είπε.

«Μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα με την πασαρέλα των προσώπων. Εγώ θέλω την αρένα των θέσεων» παρατήρησε, εξηγώντας από πλευράς του ότι Εγώ δεν είμαι με τη σύγκληση, a priori. Θέλω ένα πρόγραμμα, το οποίο θα συγκροτεί ένα νέο κοινωνικό, λαϊκό συμβόλαιο, ανασυγκρότησης της χώρας, το οποίο πρέπει να υπηρετήσει κατ’ αρχήν ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κορμός της αντιπολίτευσης, καλώντας και όποιον θέλει να συμπράξει προς αυτή την κατεύθυνση.

«Ναι, αλλά με τέτοιους όρους, να εξηγούμαστε» ανέφερε ακόμη ο κ. Πολάκης με την πρόθεση του κ. Κασσελάκη, διαφωνώντας με την πρόθεσή του να συμμετάσχει, χωρίς ένα «νέο λαϊκό κοινωνικό συμβόλαιο» στο εγχείρημα της Κεντροαριστεράς. Για μένα το κύριο είναι το ένα εκατομμύριο ανθρώπων που τον Γενάρη του 2015 ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, να ξαναρθουνε» υπογράμμισε ο κ. Πολάκης, λέγοντας ότι το Κέντρο «είναι μια κατασκευή και μια εφεύρεση».

Για τα λάθη του 2023, «γιατί δεν κάναμε την αντιπολίτευση που έπρεπε να κάνουμε όλοι» περιέγραψε ο κ. Πολάκης αναφερόμενος στην εκλογική συντριβή του περυσινού καλοκαριού, σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε αργά γραμμή, δηλαδή τον Μάρτιο του 2023. «Αν δει κανείς τις δημοσκοπήσεις, που εγώ δεν τις πιστεύω όλες», όπως είπε, τον όταν είχαμε μια αντιστοιχία της τάξης του 75%, αυτή δεν αντιστοιχήθηκε με τις οργανωτικές αλλαγές στο κόμμα, υποστήριξε ακόμη ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας σε ήπιους τόνους για τον πρώην Πρωθυπουργό, με τον Αλέξη Τσίπρα έχουμε να μιλήσουμε από την επόμενη ημέρα των εκλογών του Μαϊου του 2023. Που του είπε να κάτσει στη θέση του και να δώσει τη μάχη μέχρι το τέλος» δήλωσε ο κ. Πολάκης, αν και αποκάλυψε πως δεν συμφώνησαν παντού στα αίτια της ήττας. Ωστόσο, «είχε μεγάλη τιμιότητα η θέση του» επισημαίνοντας ότι «υπήρχαν κάποιοι που έσκαβαν λάκκο για να προωθήσουν συγκεκριμένους ανθρώπους και οι οποίοι τον ώθησαν προς αυτήν την κατεύθυνση». Τώρα δείχνει να εμπλέκεται» σημείωσε και «εγώ το θεωρώ λάθος» δήλωσε για την απουσία στο Συνέδριο. «Δημιούργησε έναν τραυματισμό που στην πορεία του επουλώθηκε», όπως είπε.

«Θεωρώ ότι ως πρώην Πρωθυπουργός δικαιούται» να έχει ένα ίδρυμα. Ήμουν από αυτούς που υπερασπίστηκαν πάρα πολύ και βγήκα μπροστά την Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε, αλλά το υπόλοιπο κομμάτι που προσπαθούσε να προωθήσει τα πράγματα της Κεντροαριστεράς, όχι δεν συμφωνώ, ανέφερε ο κ. Πολάκης.

«Είναι αξιοπρεπές, αλλά δεν είναι καλό» το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών απάντησε για το 14,9%, καθώς «θεωρώ ότι είχαμε από μια αρκετά καλή ως άριστη διατύπωση θέσεων σε μια σειρά από ζητήματα», επιμένοντας για «θεσμικές αλλαγές στη Δικαιοσύνη».

«Τα λάθη του Στέφανου κατά τη γνώμη μου, είναι η υπερπροβολή της προσωπικής του ζωής και της οικονομικής του κατάστασης και της προσωπικής του επιλογής συντρόφου, για μένα αυτά τα δύο πράγματα μας κόστισαν εκλογικά και θεωρώ ότι το έχει κατανοήσει και ότι θα προχωρήσει στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις» δήλωσε για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, υπενθυμίζοντας ότι «η πολιτική δεν είναι one man show». Το Συνέδριο «πρέπει να αναδείξει και την ηγετική ομάδα». «Η πολιτική δεν είναι one man show, τελεία, τέλος, παράγραφος».

«Δεν μπορώ να το αποκλείσω» δήλωσε για το ενδεχόμενο νέας διάσπασης, θεωρώντας ότι θα έχουν την τύχη της Νέας Αριστεράς.

Για τη δημόσια εικόνα του, «το ‘κοψα 22 Δεκεμβρίου του 2022, όταν μας είχε γυρίσει τότε ο Αλέξης για το θέμα των υποκλοπών» ανέφερε για τη διακοπή του καπνίσματος, λέγοντας ότι «ήρθε το πλήρωμα του χρόνου». «Αυτή η εικόνα είναι μετά από 4 ώρες συνεδρίασης στο ισόγειο του υπουργείου Υγείας με τις εταιρίες καρδιολογικού υλικού, είπε για τη φωτογραφία με τον ίδιο να καπνίσει, λέγοντας ότι «εμείς τους αναγκάσαμε να μειώσουν τις τιμές τους κατά 25-35%».

«Είμαι ένας άνθρωπος που έχει δεχθεί από τις μεγαλύτερες δολοφονίες χαρακτήρα» ισχυρίστηκε, γιατί «εγώ τους έκοψα λεφτά» είπε για τη «διαπλοκή». «Δεύτερον, έκοψα και πολλά άλλα πράγματα» συνέχισε κάνοντας λόγο για «υπερτιμολογήσεις», «ήταν αυτό που καταφέραμε και κρατήσαμε όρθιο το σύστημα υγείας», πρόσθεσε.

«Έχω μία πίκρα, καταφέραμε και κάναμε τόσα πράγματα τότε», γιατί «δεν υπάρχει ένα νοσοκομείο της χώρας, που δεν κάναμε κάτι» συνέχισε και «τώρα σκέφτομαι ότι έχουν ένα Ταμείο Ανάκαμψης που το κάνουνε κόλλυβα».

«Πρώτον, εγώ όταν με προκαλούν, απαντάω» τόνισε ο κ. Πολάκης, ενώ «όχι» απάντησε αν μετανιώνει για τις διατυπώσεις του, όπως «το όλοι σας και μόνος μου», γιατί «εγώ επειδή μεγάλωσα σε μια οικογένεια με μεγάλη ηθική και πάρα πολύ μορφωμένους ανθρώπους», όταν «λοιπόν έχεις κοπιάσει και με τίμιο τρόπο έχεις φτάσει εκεί που είσαι, δεν μπορεί να έχεις τον κάθε βρωμασμένο λαμόγιο να μου κουνάει το δάχτυλο».

«Η πολιτική είναι για μένα ένας τρόπος ύπαρξης» εξήγησε και «όσο εμπνέομαι θα είμαι, όταν δεν εμπνέομαι, θα φύγω» δήλωσε, ενώ τώρα «είμαι σε φάση που εμπνέομαι αλλά έχω έντονο προβληματισμό». Σε αυτή τη φάση, «θέλω τα πράγματα να γίνουν εξαιρετικά σύντομα πλέον, να γίνουμε κυβερνώσα αριστερά» που θα αλλάξει τα πράγματα στη χώρα, παρατήρησε.

«Γενικά είμαι ευχαριστημένος με τη διαδρομή μου μέχρι τώρα και στην Ιατρική», όπως είπε, συμπληρώνοντας πως «θέλω να χειρουργήσω κι άλλο». «Θέλω να δω τα κορίτσια μου να γίνονται καλύτερες από μένα» ανέφερε για τις κόρες του.

«Εντάξει, εγώ χρησιμοποιώ πάρα πολύ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» και «έτσι έτσι έχω μια σχετική ανεξαρτησία από τα ΜΜΕ και είμαι πολύ επιλεκτικός» σημείωσε ο κ. Πολάκης, αλλά «πάντα προσεκτικά, όμως», όπως είπε. Μάλιστα, για την πρόθεσή του να πυκνώσει στο εξής τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, «μου το λένε πάρα πολλοί φίλοι και σύντροφοι γιατί βλέπουν και βγαίνουν διάφοροι κακομοίρηδες από τους αντιπάλους» που λένε ψέματα και πρέπει να απαντιώνται, κατέληξε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας