Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΝ. Ανδρουλάκης: «Με εμένα το ΠΑΣΟΚ έχει αλλάξει πίστα»

Ν. Ανδρουλάκης: «Με εμένα το ΠΑΣΟΚ έχει αλλάξει πίστα»

«Όταν μιλάς για συνεχιζόμενες ήττες απαξιώνεις την προσπάθεια πολλών ανθρώπων» ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Λίγες ημέρες μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και τις εξελίξεις όσον αφορά την ηγεσία του κόμματος ο Νίκος Ανδρουλάκης παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη.

«Υπήρχαν ζητήματα επικοινωνιακής αδυναμίας, αλλά το θέμα είναι να δούμε τη μεγάλη εικόνα», ανέφερε στο ξεκίνημα της συνέντευξής του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Κάποιες φορές όπως στην επιστολική ψήφο δεν φάνηκε καθαρά η θέση μας. Αλλά αυτά είναι επί μέρους θέματα. Το θέμα είναι να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Στα πανεπιστήμια είχαμε μια πολύ καλή θέση για το μέλλον της χώρας. Εγώ έχω μια αντίληψη: Δεν μπορεί ο λαός να πληρώνει τεράστιο κόστος για την υγεία του, για την παιδεία του, για τη στέγασή του. Πρέπει το κράτος να εγγυάται. Το κράτος είναι εγγυητής, ελέγχει την αγορά, μειώνει τις τιμές, αντιμετωπίζει την αισχροκέρδεια. Εδώ έχουμε ένα κράτος που δεν λειτουργεί. Όφειλα να είμαι με την πλευρά των πολλών Ελλήνων», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Ήταν ασύμμετρη η αντίδραση των στελεχών σε σχέση με το αποτέλεσμα, η αντίδραση εσωτερικών στελεχών δημιούργησε εσωτερικό θέμα για μένα. Αντί να έχουμε αντιπολιτευτικό ρόλο, είχαμε εσωτερική εσωστρέφεια. Όφειλα ως πρόεδρος να αντιμετωπίσω το θέμα με καθαρές λύσεις», τόνισε μιλώντας στο Mega.

«Είμαι πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ δύο χρόνια, με αντιμετώπιζετε λες και είμαι πολλά χρόνια και έχουμε αστοχίες. Ανέλαβα το ΠΑΣΟΚ στο 8%, σήμερα είναι στο 13%. Έχει ρυθμίσει τα χρέη του. Έχει οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ πήρε δύο περιφέρειες και πολλούς δήμους. Με εμένα το ΠΑΣΟΚ έχει αλλάξει πίστα», υποστήριξε κάνοντας μια αποτίμηση του έργου του ως πρόεδρος του κόμματος.

«Με δύο χρόνια θητείας να μου καταλογίζονται πράγματα χωρίς να έχω ολοκληρώσει τη θητεία μου είναι άδικο», πρόσθεσε.

«Θέλω μια διαδικασία που θα εκφραστούν προτάσεις και θέσεις», είπε.

«Δεν θέλω να μπω σε αντιπαράθεση. Αυτό που γίνεται 3 εβδομάδες απαξιώνει τις θυσίες χιλιάδων στελεχών του κόμματος. Όταν μιλάς για συνεχιζόμενες ήττες απαξιώνεις την προσπάθεια πολλών ανθρώπων. Εγώ θα μιλήσω πολιτικά», υποστήριξε μετά από ερώτηση αναφορικά με την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα και συνέχισε «Εγώ θα ψηφίσω Ανδρουλάκη». «Για το Δήμο Αθηναίων δεσμευτήκαμε για συγκεκριμένα πράγματα, εγώ τηρώ το θεσμικό μου ρόλο», είπε ακόμη.

Δείτε τη συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στο Mega:

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ανδρουλάκης πρότεινε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, τη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών με πρώτο γύρο στις 6 και σε περίπτωση που χρειαστεί δεύτερος γύρος αυτός να πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου.

Στην κούρσα διαδοχής του ΠΑΣΟΚ είναι γνωστό πως θα είναι πέντε υποψήφιοι, μεταξύ αυτών και ο ίδιος, ενώ δεν αποκλείεται να προκύψουν και κάποιοι άλλοι στην πορεία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας