Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠαρακολουθήσεις: Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης

Παρακολουθήσεις: Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης

 

 

Σε πολιτική σύγκρουση διαρκείας εξελίσσεται η υπόθεση των παρακολουθήσεων, στη σκιά νεότερων δημοσιευμάτων, με την κυβέρνηση να μιλά για μυθιστορήματα και τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά απαντήσεις από τον πρωθυπουργό.

Και ενώ ο Κώστας Βαξεβάνης καταθέτει ενώπιον του εισαγγελέα την Τρίτη, η εφημερίδα Documento κάνει λόγο για ταυτόχρονη παγίδευση από ΕΥΠ και Predator, ακόμη πέντε προσώπων, των: Κωστή Χατζηδάκη, Αλέξη Παπαχελά, Γιώργο Κύρτσο, Αλέξανδρο Διακόπουλο και Αριστείδη Αλεξόπουλο.

Η διερεύνηση της υπόθεσης είναι έργο και υποχρέωση της δικαιοσύνης, που δεν πρέπει να αφήσει καμία σκιά, τόνισε στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, και μίλησε για δημοσιεύματα χωρίς τεκμήρια. Ο κ. Οικονόμου επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για αντιφάσεις και αγωνία ορισμένων να συνεχίσουν έναν ολοκληρωτικό πόλεμο κατά της κυβέρνησης, ενώ προέταξε τις θεσμικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τα κακόβουλα λογισμικά και την ΕΥΠ.

«Στην αγωνία ορισμένων να συνεχίσουν αυτό τον ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον της Κυβέρνησης, ο καθένας λέει, γράφει, αποκαλύπτει, σκηνοθετεί, συγγράφει οτιδήποτε του περάσει από το μυαλό. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, νομίζω ότι αξίζει μία νηφάλια και ψύχραιμη αντιμετώπιση για να δοθούν οι απαντήσεις όπως πρέπει να δοθούν, θεσμικά, όπως επιβάλλεται στη συντεταγμένη Πολιτεία. Και ο θεσμικός τρόπος ανεξαρτήτως τι φαντάζεται ο καθένας και τι έχει στο μυαλό του, είναι η ελληνική Δικαιοσύνη. Είναι έργο της και υποχρέωσή της να μην αφήσει καμία σκιά πάνω από αυτή την υπόθεση», επεσήμενε ο κ. Οικονόμου.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος με αφορμή τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τα δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου, δηλώνει: «Θα ήταν πράγματι για γέλια οι ισχυρισμοί τους αν τα πεπραγμένα τους δεν ήταν τόσο επικίνδυνα για τη δημοκρατία». Και προσθέτει: «Για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου σε νέα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του κυριακάτικου τύπου είναι τόσο αστεία που ούτε λίγο ούτε πολύ μας καλεί να εκφράσουμε και την συμπαράστασή μας στον «κακόμοιρο» πρωθυπουργό μας που ο ίδιος ήταν στόχος παρακολουθήσεων. Θα ήταν πράγματι για γέλια οι ισχυρισμοί τους αν τα πεπραγμένα τους δεν ήταν τόσο επικίνδυνα για τη δημοκρατία. Ωστόσο πέρα από τους γελοίους ισχυρισμούς, για μια ακόμη φορά καμία ουσιαστική απάντηση δε δίνει η κυβέρνηση. Ούτε λέξη για το αν θα ζητήσουν απαντήσεις μέσω της ΑΔΑΕ από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, για το αν παρακολουθούσαν υπουργούς, στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, ευρωβουλευτές και δημοσιογράφους. Ούτε κουβέντα για το δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ που αποκαλύπτει ότι το παράνομο λογισμικό pretador λειτουργούσαν αποσπασμένοι αστυνομικοί των οποίων πλέον γνωρίζουμε ονόματα και διευθύνσεις.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε ανακοίνωσή του επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Το μόνο που μένει πλέον στον κ. Μητσοτάκη, που εδώ και τρεις εβδομάδες κρύβεται από τη Βουλή, είναι να βρει το θάρρος και να δώσει μια απάντηση: Ισχύει η σημερινή συγκλονιστική αποκάλυψη της εφημερίδας Documento ότι η ΕΥΠ παράλληλα με το predator παρακολουθούσε και με επίσημη επισύνδεση τον τότε υπουργό Ενέργειας κ. Χατζηδάκη, καθώς και τον επικεφαλής της διεύθυνσης εξοπλιστικών κ. Αλεξόπουλο;»

Το «Βήμα» υποστηρίζει ότι, την περίοδο 2020-2022, το Predator λειτουργούσε μέσα στις εγκαταστάσεις της ΕΥΠ στην Αγία Παρασκευή, δημοσιεύοντας και τα ονόματα πέντε αστυνομικών που -όπως λέει- σχετίζονται με την υπόθεση, αλλά και τη νόμιμη επισύνδεση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η Ελληνική Λύση σε ανακοίνωσή της τονίζει πως είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την πλήρη διαλεύκανση αυτού του εθνικού εγκλήματος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας