Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΟι «φωτιές» του Νίκου Παπανδρέου, οι «παρωπίδες» στο ΠΑΣΟΚ και ο Άδωνις...

Οι «φωτιές» του Νίκου Παπανδρέου, οι «παρωπίδες» στο ΠΑΣΟΚ και ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε για ακόμη μια φορά, η τοποθέτηση του Νίκου Παπανδρέου αναφορικά με τις κινήσεις της κυβέρνησης για την  αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Αναφέρθηκε στο «καλάθι του νοικοκυριού», «χωρίς κομματικές παρωπίδες», όπως τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας με έμφαση σε άρθρο του στην «Οικονομική Επιθεώρηση», ότι πρόκειται για ένα έξυπνο και αποδοτικό μέτρο, επιβραβεύοντας μάλιστα τον αρμόδιο υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη!

«Για τις τιμές των απαραίτητων αγαθών κατανάλωσης, η σημερινή κυβέρνηση έχει υιοθετήσει μια πρωτότυπη και ως τώρα εξόχως πετυχημένη πολιτική. Το λέω χωρίς κομματικές παρωπίδες. Το καλάθι του νοικοκυριού είναι παράδειγμα έξυπνης οικονομικής πολιτικής. Έξυπνης επειδή ως τώρα δείχνει ότι έχει πετύχει, και χωρίς κρατικά έξοδα. Μια πολιτική ευέλικτη, που αναπροσαρμόζεται κάθε εβδομάδα και ανταποκρίνεται με αυτόν τον τρόπο της ταχύτητας στην απίστευτη ρευστότητα των σημερινών αγορών. Έχει το επιπλέον ατού ότι δεν αλλοιώνει τα θετικά της αγοράς, εφαρμόζεται με ευκολία, χωρίς να χρειάζεται το κράτος να στήσει μια ολόκληρη γραφειοκρατία από ελεγκτές», επισημαίνει μεταξύ άλλων, ο Νίκος Παπανδρέου, αφήνοντας «ξερούς» τους συντρόφους του στην Χαριλάου Τρικούπη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η θετική τοποθέτηση του Νίκου σχολιάστηκε και από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος έγραψε στο twitter: «Τον @NicosPapandreou δεν τον γνωρίζω ιδιαιτέρως. Τον εκτιμώ ως έναν έξυπνο άνθρωπο. Σε κάθε περίπτωση είναι ο πρώτος που έγραψε ένα άρθρο με καθαρά οικονομικούς όρους και κατάλαβε ποια είναι η χρησιμότητα και ο τρόπος λειτουργίας του καλαθιού. Διαβάστε το έχει ενδιαφέρον!».

Όπως είναι φυσικό, η τοποθέτηση του Νίκου δεν πέρασε απαρατήρητη από την Χαριλάου Τρικούπη και όπως μαθαίνουμε, δεν έτυχε και τον καλύτερων σχολίων.

Και αυτό, διότι την ώρα που ο πρόεδρος, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλά για άστοχη οικονομική πολιτική από την πλευρά της κυβέρνησης, έρχεται ένα στέλεχός του, με απήχηση στον κόσμο, που είναι αδελφός του πρώην προέδρου και πρωθυπουργού του Κινήματος, Γιώργου Παπανδρέου και δίνει τα εύσημα στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GOV NEWS, αυτό που «πόνεσε» ιδιαίτερα στην Χαριλάου Τρικούπη είναι ότι ο Νίκος εξήρε την πολιτική του Άδωνη, ο οποίος βρίσκεται πολύ συχνά στο πολιτικό «στόχαστρο»  του ΠΑΣΟΚ.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νίκος προβαίνει σε θετικά σχόλια για την  πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, γεγονός που δεν αρέσει στην Χαριλάου Τρικούπη.

Υπενθυμίζεται, ότι τόσο ο Νίκος Παπανδρέου, όσο και ο αδελφός του Γιώργος, είχαν δώσει τα εύσημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την παρουσία του στο Κογκρέσο τον περασμένο Μάιο. Τα συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό, τα έδωσαν τα δύο αδέλφια, σε δείπνο που είχε παραχωρήσει Γ. Στουρνάρας προς τιμήν του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και στο οποίο έδωσε το «παρών» και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άρτι αφιχθείς από τις ΗΠΑ. Εκεί ο Γ. Παπανδρέου τον συνεχάρη για την παρουσία του, λέγοντας πως εκπροσώπησε αντάξια τη χώρα, ενώ τα εύσημα του έδωσε και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας πως ήταν μία εθνικά ωφέλιμη παρουσία.

Διαβάζοντας τα παραπάνω, κάποιος που δεν γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις στην ελληνική πολιτική σκηνή θα νομίζει ότι όλοι οι προαναφερθέντες ανήκουν στο ίδιο κόμμα ή τουλάχιστον στην ίδια κυβέρνηση συνεργασίας.

Αυτά βλέπουν στην Χαριλάου Τρικούπη και δεν μπορούν να ησυχάσουν.

Από την μια πλευρά, ο Νίκος Ανδρουλάκης, λέει όπου σταθεί και όπου βρεθεί, πως δεν θέλει καμία συγκυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα και από την άλλη, κορυφαία στελέχη του κόμματός του δίνουν τα εύσημα στην πολιτική που εφαρμόζει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ.

Να σημειωθεί, ότι τα αδέλφια Παπανδρέου έχουν ταχθεί υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Άντε να βγάλεις άκρη…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας