Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚ. Μητσοτάκης: Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την πυρκαγιά, αναβάλει προγραμματισμένη περιοδεία

Κ. Μητσοτάκης: Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την πυρκαγιά, αναβάλει προγραμματισμένη περιοδεία

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα παραμείνει ο πρωθυπουργός καθώς θέλει να συντονίσει από την Αθήνα το έργο της κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στην Αττική.

Ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή που «ξέσπασε» η πυρκαγιά στην Αττική βρέθηκε στο συντονιστικό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να δει από κοντά τον συντονισμό και την δράση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ο κ. Μητσοτάκης παρέμεινε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στο συντονιστικό κέντρο και αποφάσισε να αναβάλει τις προγραμματισμένες για σήμερα επισκέψεις του σε περιοχές της Ηπείρου.

Ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, είχε προγραμματίσει να παρευρεθεί σήμερα στην Πρέβεζα προκειμένου να παραστεί στην τελετή παράδοσης της παράκαμψης της Αμφιλοχίας και στη συνέχεια θα επισκεπτόταν τον Αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα συγκαλέσει τις επόμενες ώρες έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι αρμόδιοι, προκειμένου να συντονίσει τον σχεδιασμό της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Αττική.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου υπογραμμίζουν ότι δεν ήταν τυχαίο πως «ξέσπασαν» πολλά μέτωπα φωτιάς σε διάφορες περιοχές της Αττικής μέσα σε 30 λεπτά.

Ακόμη, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι δεν είναι τυχαίο πως οι πυρκαγιές εκδηλώθηκαν λίγο πριν πέσει το φως της ημέρας γεγονός που σήμαινε ότι δεν θα μπορούσαν να επιχειρήσουν τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα.

Να σημειωθεί, ότι την ίδια ώρα, λόγω των θυελλωδών ανέμων πυρκαγιές έχουν «ξεσπάσει» σε πολλές περιοχές της χώρας, γεγονός που καθιστά πολύ δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.