Ν. Ρωμανός: «Οι πλειστηριασμοί και τα Funds ήρθαν στη χώρα με νόμο ΣΥΡΙΖΑ»

«Ο κ. Δημητριάδης παραιτήθηκε από την Κυβέρνηση για πολύ συγκεκριμένους λόγους, γιατί πράγματι είχε την πολιτική ευθύνη για συγκεκριμένες αστοχίες που έγιναν στο ζήτημα του κ. Ανδρουλάκη και το έχει αποδεχτεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός», ανέφερε ο Νίκος Ρωμανός.

«Ο κ. Δημητριάδης θα πάει στην επιτροπή. Αυτοί που έχει μηνύσει δεν πήγαν και κρύβονται, ζήτησαν αναβολή. Δεν βλέπω να κρύβονται αυτοί που δήθεν θέλουν τη συγκάλυψη» τόνισε ο Διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εξηγώντας παράλληλα πως «Ο κ. Δημητριάδης παραιτήθηκε από την Κυβέρνηση για πολύ συγκεκριμένους λόγους, γιατί πράγματι είχε την πολιτική ευθύνη για συγκεκριμένες αστοχίες που έγιναν στο ζήτημα του κ. Ανδρουλάκη και το έχει αποδεχτεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Για το λόγο αυτό αλλάξαμε και το πλαίσιο -τα δύο φίλτρα- και έρχεται στη Βουλή και το συνολικό πλαίσιο για την ΕΥΠ, το απόρρητο των επικοινωνιών και την κυβερνοασφάλεια».

Ο κ. Ρωμανός αναφέρθηκε επίσης σε θέματα Οικονομίας αλλά και σε άλλα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα.

«Όσον αφορά το ευρύτερο κομμάτι της Οικονομίας, εδώ μπορούμε να πούμε πολλά -για το αν η Οικονομία πάει καλά, για το αν έχει μειωθεί η ανεργία, για το αν σπάμε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στις άμεσες ξένες επενδύσεις, στις εξαγωγές κ.ο.κ. και για το αν όλα αυτά μας έχουν βοηθήσει ώστε να έχουμε αποθέματα για να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους. Ο λόγος που μπορούμε να δίνουμε στοχευμένα είναι ακριβώς επειδή πάει καλά η οικονομία. Είναι και η επιδότηση στο ρεύμα, οι επιδοτήσεις στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο, μία σειρά μειώσεων φόρων. Είναι όλα αυτά που κάνουμε για να ενισχύσουμε το διαθέσιμο εισόδημα, είναι η αύξηση στις συντάξεις μετά από τόσα χρόνια, είναι η τρίτη αύξηση στον κατώτατο μισθό που θα γίνει σε λίγο καιρό κ.ο.κ».

Τέλος, μιλώντας για τους πλειστηριασμούς ο Νίκος Ρωμανός επισήμανε: «Οι πλειστηριασμοί και τα Funds ήρθαν στη χώρα με νόμο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε ιδιώνυμο για την παρακώλυση πλειστηριασμών. Αυτά δηλαδή που προκαλούσε ο κ. Τσίπρας να γίνουν στην περίπτωση της δημοσιογράφου, ο ίδιος τα έκανε ιδιώνυμο αδίκημα και έστελνε τα ΜΑΤ. Για να ξεκαθαρίζουμε την υποκρισία σε αυτή τη χώρα. Πρέπει να προστατεύσουμε τους πιο αδύναμους. Πώς το κάνουμε αυτό; Εμείς φέραμε τον εξωδικαστικό μηχανισμό, τη δεύτερη ευκαιρία, και έτσι δίνουμε ένα πρώτο φίλτρο, ώστε οι πιο αδύναμοι να μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More