Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠότε θα «στηθούν» οι κάλπες: Οι τελικές αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

Πότε θα «στηθούν» οι κάλπες: Οι τελικές αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στη χώρα της διαρκούς εκλογολογίας, δεν αποτελεί πλέον είδηση, ότι το θέμα που κυριαρχεί στην πολιτική σκηνή είναι αυτό της ημερομηνίας των εθνικών εκλογών.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μάλιστα, έχει κορυφωθεί, αναγκάζοντας ακόμη και τον πρωθυπουργό να αναφέρει δεικτικά ότι «το κλίμα ήδη μυρίζει εκλογές…».

Η συγκεκριμένη δήλωση του κ. Μητσοτάκη, που έγινε πριν από λίγα 24ωρα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Καλλιθέα, υποδηλώνει το γεγονός πως ο πρωθυπουργός αρχίζει, ίσως, για πρώτη φορά να σκέπτεται σοβαρά το πότε θα «στηθούν» οι κάλπες.

Το γεγονός πως κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού εισηγούνται να γίνει η πρώτη εκλογική αναμέτρηση στο τέλος Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου είναι γνωστό.

Επίσης, είναι γνωστές στα δημοσιογραφικά γραφεία οι επισημάνσεις στελεχών της κυβέρνησης, που έχουν διαφορετική άποψη από τους προαναφερθέντες, οι οποίοι λένε στον πρωθυπουργό να εξαντλήσει την τετραετία, καθώς θα δείξει συνέπεια προς τους πολίτες.

Παράλληλα, όσοι υποστηρίζουν την άποψη της εξάντλησης της τετραετίας, υπογραμμίζουν με έμφαση, ότι η λελογισμένη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης θα της επιτρέψει να προχωρήσει στη λήψη νέων μέτρων υπέρ των οικονομικά «αδυνάτων», γεγονός που θα μετρήσει υπέρ της, λίγο πριν από τις εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GOV NEWS, ο πρωθυπουργός ακούει όλες τις απόψεις, αλλά ακόμη δεν έχει καταλήξει στην ημερομηνία των εκλογών.

Μάλιστα, κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης, σημείωσε μιλώντας στο GOV NEWS, ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει πως κάποιοι πιέζουν να διεξαχθούν νωρίτερα οι εκλογές και αυτό δεν θα γίνει αποδεκτό…».

Με λίγο λόγια, ο πρωθυπουργός δεν θα «υποκύψει» στις οποιεσδήποτε «πιέσεις» για εκλογές αμέσως μετά τα Χριστούγεννα.

Αυτό, όμως, δεν αποτελεί θέσφατο… Διότι, η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση, παράλληλα με το «τοξικό» κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην πολιτική ζωή του τόπου από την υπόθεση των παρακολουθήσεων, δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Πάντως, όσοι γνωρίζουν πολύ καλά τον πρωθυπουργό, υπογραμμίζουν με έμφαση, ότι όλες τις κρίσιμες αποφάσεις θα τις λάβει κατά τη διάρκεια της ολιγοήμερης ανάπαυλας, τις ημέρες των Χριστουγέννων.

«Μπορεί να επισκεφθεί την ιδιαίτερη πατρίδα του τα Χανιά και να κάνει μια βόλτα στα Λευκά Όρη, όπως έκανε και ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και εκεί, ο καθαρός Κρητικός αέρας, ίσως τον βοηθήσει να λάβει οριστικές αποφάσεις», μας είπε ένας στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Και η αλήθεια είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις, χωρίς πρώτα να έχει αναλύσει όλες τις παραμέτρους.

Αυτό καταδείχθηκε και από το γεγονός πως, παρά τα όσα ακούγονταν και γράφονταν, δεν πήγε σε πρόωρες εκλογές τον περασμένο Απρίλιο ή Μάιο.

Να σημειωθεί, ότι ένα από τα ελάχιστα Μέσα Ενημέρωσης που έγραφαν ότι ο πρωθυπουργός δεν θα «στήσει» κάλπες την περασμένη άνοιξη ήταν το GOV NEWS.

Έτσι και τώρα, αυτό που προκύπτει από το ρεπορτάζ, είναι ότι κ. Μητσοτάκης πολύ δύσκολα θα προκηρύξει εκλογές τους δύο πρώτους μήνες του 2023 και θα επιλέξει να εξαντλήσει την τετραετία, όπως έχει επισημάνει κατ’ επανάληψη σε δημόσιες τοποθετήσεις του.

Αυτό καταδεικνύεται και από την φράση του «η χώρα χρειάζεται δύο πλήρης τετραετίες για να αλλάξει εικόνα και να μπει σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης».

Κοντός ψαλμός, αλληλούια…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.