Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΓεωργαντάς: Μέσω του Leader στηρίζουμε την περιφερειακή ανάπτυξη

Γεωργαντάς: Μέσω του Leader στηρίζουμε την περιφερειακή ανάπτυξη

Για τη στήριξη που προσφέρει στην περιφερειακή ανάπτυξη το πρόγραμμα Leader αλλά και δράσεις όπως ο αγροτουρισμός, μίλησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, σε ημερίδα που έγινε στην Κατερίνη για τα 31 χρόνια του Leader.

Πολιτική της κυβέρνησης όπως σημείωσε είναι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και της περιφέρειας καθώς «στηρίζουμε έναν βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και της μεγαλύτερης βιομηχανίας που διαθέτει η χώρα, του τουρισμού».

Μιλώντας για τον τουρισμό της υπαίθρου και τον αγροτουρισμό ο κ. Γεωργαντάς υπογράμμισε ότι ενισχύουν τον κοινωνικό ιστό με τη συνέργεια και συνεργασία πολλών μικρών διαφορετικών επιχειρήσεων στην ύπαιθρο, που όλες μαζί δημιουργούν μια ενότητα, ένα προϊόν και προβάλλουν ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης.

«Υλοποιούμε στην πράξη -στοχευμένα και μεθοδικά- τη διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα και της ελληνικής παραγωγής με τον κλάδο της φιλοξενίας, ενισχύουμε το τουριστικό μας προϊόν και επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο, δίνοντας ώθηση στις ειδικές μορφές τουρισμού δώδεκα μήνες τον χρόνο», τόνισε.

Σε αναφορά του για το Leader ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισήμανε ότι για τη νέα προγραμματική περίοδο 2023- 2027 προβλέπεται δημόσια δαπάνη μέσω του Leader, ύψους 236 εκατ. ευρώ.

Σε ότι έχει να κάνει με την απορροφητικότητα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, αναμένεται να καταγραφεί ρεκόρ ετήσιας απορρόφησης πόρων με πληρωμές άνω του 1 δισ. ευρώ.

«Η υλοποίηση του ΠΑΑ σε χρόνο ρεκόρ, καθώς και το γεγονός ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα που έχει εξαγγελθεί στον συγκεκριμένο τομέα, δείχνουν τη βούληση της κυβέρνησης να ενισχύσει το δυναμικό των επαγγελματιών στον πρωτογενή τομέα», είπε χαρακτηριστικά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας