Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΤα «πηγαδάκια» στη Βουλή, ο Μητσοτάκης, ο Σαμαράς και ο «συνωστισμός» στο...

Τα «πηγαδάκια» στη Βουλή, ο Μητσοτάκης, ο Σαμαράς και ο «συνωστισμός» στο Παλλάς

Όσοι βρέθηκαν στο Παλλάς το βράδυ της περασμένης Τετάρτης δεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν.

Επικρατούσε το αδιαχώρητο και η αίθουσα είχε κατακλυστεί από όλα τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος της ΝΔ.

Όπως είχε επισημάνει η στήλη Government από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, στην εκδήλωσε έδωσαν το παρών ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής, Λουκάς Παπαδήμος και Παναγιώτης Πικραμένος.

Όπως ήταν φυσικό, το όλο θέμα κυριάρχησε στις συζητήσεις στη Βουλή, στο περιθώριο της συνεδρίασης για τις υποκλοπές.

Οι βουλευτές της ΝΔ, με ένα πλατύ χαμόγελο στα χείλι, υπογράμμιζαν στις μεταξύ τους συζητήσεις, ότι τα όσα διαδραματίσθηκαν στο Παλλάς θύμισαν παλιές καλές εποχές, στις οποίες η «γαλάζια» παράταξη λειτουργούσε ως μια «γροθιά».

Επίσης, αυτό που σημείωναν βουλευτές της ΝΔ ήταν ότι ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι Νεοδημοκράτες δεν περίμεναν τόσο «θερμή» στήριξη στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, από τον Αντώνη Σαμαρά.

Και όπως μαθαίνει το GOV NEWS, ο Αντώνης, πλέον, βρίσκεται τόσο κοντά στον Κυριάκο, όσο ποτέ στο παρελθόν.

Εκείνοι που γνωρίζουν πολύ καλά το παρασκήνιο, λένε πως οι σχέσεις μεταξύ των Μητσοτάκη, Καραμανλή και Σαμαρά, πέρασαν από πολλά κύματα και άρχισαν να αποκαθίστανται μετά την πολυσυζητημένη ομιλία του Καραμανλή στα Ανώγια της Κρήτης.

Τότε, ήταν, που στελέχη από το Καραμανλικό μπλοκ συναντήθηκαν με Μητσοτακικούς προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή».

Για το παρασκήνιο, όμως, του «σασμού» μεταξύ Μητσοτάκη και Καραμανλή, που έφερε πιο κοντά και τον Σαμαρά θα αναφερθούμε σύντομα.

Η αλήθεια είναι ότι όσοι βρέθηκαν χθες το μεσημέρι στη Βουλή διαπίστωσαν ότι πλέον στο κυβερνών κόμμα επικρατεί θετικό κλίμα και αισιοδοξία για αυτοδυναμία στις προσεχείς εκλογές, είτε γίνουν στο τέλος της άνοιξης του 2023, είτε γίνουν νωρίτερα, όπως επιθυμούν δια καώς κάποιοι πολιτικοί και εκδοτικοί κύκλοι.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας