Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΚ. Καραμανλής: «Ενωμένη στη μάχη των εκλογών η Νέα Δημοκρατία»

Κ. Καραμανλής: «Ενωμένη στη μάχη των εκλογών η Νέα Δημοκρατία»

«Η Νέα Δημοκρατία πηγαίνει στη μάχη των εκλογών ενωμένη», ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού AΝΤ1.

Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τις θεσμικές αλλαγές στην ΕΥΠ και την καθολική απαγόρευση των κακόβουλων λογισμικών, ο κ. Καραμανλής τόνισε την ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ για το πού οδηγεί το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου, αλλά και το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν κατέθεσε επιχειρήματα ούτε προτάσεις.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι, με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, ο πολιτικός λόγος περιορίζεται πλέον σε ατάκες των 15 λέξεων και δεν γίνεται ανταλλαγή επιχειρημάτων, αλλά συνθημάτων. Επίσης, είπε ότι ο πρωθυπουργός κατέθεσε μία δέσμη μέτρων και επεσήμανε πως «θα ήθελα να γινόταν διάλογος στη Βουλή και να πει ο ΣΥΡΙΖΑ, εμείς διαφωνούμε με αυτά τα μέτρα αλλά προτείνουμε αυτά. Θα ήθελα να πηγαίναμε στην ουσία του ζητήματος», εκφράζοντας την απογοήτευσή του γιατί αυτό δεν συνέβη.

«Όταν είσαι ένας θεσμικός παράγοντας, όταν είσαι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δεν είσαι ένας απλός βουλευτής και βγαίνεις και λες ότι ενορχηστρωτής των παρακολουθήσεων ήταν ο πρωθυπουργός, τότε αυτό είναι βαρύ και πρέπει να το αποδείξεις ή να σιωπήσεις», σχολίασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

«Αυτός ο βούρκος πρέπει να έχει ένα τέλος. Διότι, το να λέμε ότι παρακολουθείται ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, όταν έχουμε την Τουρκία που καραδοκεί και μας προκαλεί κάθε μέρα, αυτό είναι εθνικά επικίνδυνο», πρόσθεσε.

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι αυτός που δημοσιεύει τις λίστες ή αυτός που τις αποδέχεται ως πραγματικές πρέπει να πάει στον αρμόδιο εισαγγελέα, καθώς αυτός που εξαπολύει μία κατηγορία πρέπει να αποδείξει πως αυτό που λέει ισχύει. Ανέφερε ότι κακόβουλα λογισμικά υπάρχουν παντού στην Ευρώπη και ήταν αναγκαία η θεσμική παρέμβαση για αυτό το θέμα, καθώς και στη λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών, όπως και πράττει η κυβέρνηση.

«Αυτό που συνέβη προχθές στο Ίδρυμα Αντώνης Σαμαράς πιστοποιεί πρώτον ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ενωμένη και ότι είναι ένα πατριωτικό κόμμα, το οποίο μπορεί και ανοίγει τις πόρτες του. Το άνοιγμα στο κέντρο είναι κάτι που το είχε κάνει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, το είχε κάνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, το είχε κάνει ο Κώστας Καραμανλής, το είχε κάνει και ο Αντώνης Σαμαράς το 2012-2014, όταν συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ», εκτίμησε.

Επομένως, σημείωσε, «η Νέα Δημοκρατία πηγαίνει στη μάχη των εκλογών ενωμένη», συμπληρώνοντας ότι ο κ. Σαμαράς έθιξε πολύ σημαντικά ζητήματα και όσον αφορά στα εθνικά θέματα και όσον αφορά στα προβλήματα στην Ευρώπη.

«Πηγαίνουμε στις εκλογές με έργα, επειδή τα έργα αυτά δεν έγιναν με ένα μαγικό ραβδάκι, δεν ξεκίνησαν σε μία μέρα», τόνισε ο υπουργός και επεσήμανε: «Βλέπουμε τώρα παντού εργοτάξια. Αυτό δεν είναι τυχαίο, ούτε είναι προεκλογικό». Αναφέρθηκε, ειδικότερα, στην κατασκευή της γραμμής 4 του μετρό της Αθήνας και του μετρό Θεσσαλονίκης. Υπενθύμισε ότι παραδόθηκαν και οι τρεις τελευταίοι σταθμοί της επέκτασης του μετρό προς Πειραιά και πως ήδη «τρέχει» η δημοπράτηση για επέκταση του μετρό προς το Ίλιον.

«Ένα σοβαρό πολιτικό σύστημα πρέπει να σχεδιάζει και να κοιτάει μπροστά», υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, σημειώνοντας ότι εάν δεν προχωρήσουν τα έργα του μετρό και τα λεγόμενα έργα Αττικής, τα οποία επίσης έχουν ξεκινήσει, η Αθήνα σε λίγα χρόνια θα είναι μία απροσπέλαστη πόλη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας