Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΤ. Γαϊτάνης: «Γενναία θεσμική παρέμβαση της κυβέρνησης για τα κακόβουλα λογισμικά»

Τ. Γαϊτάνης: «Γενναία θεσμική παρέμβαση της κυβέρνησης για τα κακόβουλα λογισμικά»

Στο ραδιόφωνο του Alpha 98.9 και τους δημοσιογράφους Γιώργο Ευγενίδη και Νικόλα Καμακάρη, φιλοξενήθηκε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσος Γαϊτάνης για να σχολιάσει τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Ο κ. Γαϊτάνης αναφερόμενος στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή τόνισε ότι εξάγονται δύο βασικά συμπεράσματα. Καταρχάς πως έχουμε μια γενναία θεσμική απάντηση της κυβέρνησης στο ζήτημα της διακίνησης και χρήσης των κακόβουλων λογισμικών και δεύτερον, ότι όλες οι καταγγελίες του κ. Τσίπρα εναντίον του πρωθυπουργού για το ζήτημα των υποκλοπών εξακολουθούν να μη συνοδεύονται από στοιχεία.

Ακολούθως ο κ. Γαϊτάνης υποστήριξε ότι από τη συζήτηση έμειναν αναπάντητα τα ερωτήματα που έθεσε ο πρωθυπουργός προς τον κ. Τσίπρα. Για ποιο λόγο έγιναν οι αλλαγές στον ποινικό κώδικα λίγες μέρες πριν τις εκλογές του 2019 όπου μειώθηκαν οι ποινές ή το λόγο που αφαιρέθηκε η υπογραφή του δεύτερου εισαγγελέα. «Για όλα αυτά απαντήσεις δεν πήραμε», επεσήμανε ο κ. Γαϊτάνης.

Κλείνοντας την παρέμβαση του για το ζήτημα, ο κ. Γαϊτάνης υπογράμμισε ότι απέναντι στις αυθαίρετες και αστήρικτες καταγγελίες του κ. Τσίπρα, η κυβέρνηση φέρνει νόμο με επτά σημαντικές τομές, ενώ παράλληλα βάζει τάξη στο ζήτημα των κακόβουλων λογισμικών. «Η ελληνική κυβέρνηση είναι η πρώτη στην Ευρώπη που κάνει κάτι τέτοιο και προφανώς είναι ένα θετικό στοιχείο που πρέπει να της πιστωθεί», κατέληξε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας