Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΒελγικές έρευνες μηνών «οδήγησαν» στην Εύα Καϊλή

Βελγικές έρευνες μηνών «οδήγησαν» στην Εύα Καϊλή

Σε «προσωρινή κράτηση» βρίσκεται η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ΚοινοβουλίουΕύα Καϊλή, καθώς οι αστυνομικές αρχές στις Βρυξέλλες ερευνούν τη σχέση με το σκάνδαλο διαφθοράς και χρηματισμού από το Κατάρ.

Σε αυτό το στάδιο της έρευνας, ο όρος «σύλληψη» δεν είναι ο ακριβής, καθώς στο Βέλγιο η διαδικασία αναφέρεται ως «κράτηση μέχρι την ακρόαση του υπόπτου» («interpellation pour audition»)

Αυτό σημαίνει ότι, στην πράξη, η κυρία Καϊλή στερείται της ελευθερίας της, μέχρι να καταθέσει ως ύποπτη για τις πράξεις που τις καταλογίζονται. Στη Γαλλία ο αντίστοιχος όρος είναι (αστυνομική) κράτηση («garde à vue»).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, η κυρία Καϊλή θα συλληφθεί επίσημα, εάν ο ανακριτής εκδώσει ένταλμα σύλληψης -κάτι που πρέπει να συμβεί εντός 48 ωρών, ειδάλλως θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βελγικές αρχές ερευνούν τις διασυνδέσεις του Κατάρ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και άλλους οργανισμούς με έδρα τις Βρυξέλλες εδώ και αρκετούς μήνες και οι αστυνομικοί και οι ανακριτές στις Βρυξέλλες που συμμετείχαν στην επιχείρηση μόνο τυχαία δεν επέλεξαν να προχωρήσουν στις προσαγωγές την 9η Δεκεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θα προβεί σε επίσημες δηλώσεις, όσο διαρκεί η έρευνα, όπως τόνισε η πρόεδρος Ρομπέρτα Μετσόλα. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter «σε αυτό το στάδιο, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τυχόν έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, παρά μόνο να επιβεβαιώσουμε ότι θα συνεργαστούμε πλήρως με όλες τις αρμόδιες αρχές επιβολής του νόμου και τις δικαστικές αρχές. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε την απονομή της Δικαιοσύνης».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας