Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με την προεδρεύουσα της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης και δέσμευση στήριξης

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε το διαρκές ενδιαφέρον της Ελλάδας για τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, με έμφαση στη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ενταξιακή πορεία της στην Ε.Ε.

Tο διαρκές ενδιαφέρον της Ελλάδας για τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, με έμφαση στη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ενταξιακή πορεία της στην ΕΕ, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην νεοεκλεγείσα προεδρεύουσα στο Τριμελές Συλλογικό Προεδρείο της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Zeljka Cvijanovic, κατά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε με έμφαση την σαφή υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, που είναι στρατηγικός στόχος και βασική προτεραιότητα της χώρας μας στην περιοχή, σύμφωνα με την τεθείσα αιρεσιμότητα, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει τη χορήγηση καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη χώρας στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη.

Τέλος, οι δύο ηγέτες προχώρησαν σε επισκόπηση των πολύ καλών σχέσεων των δύο χωρών και αντάλλαξαν απόψεις για τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξής τους, ιδίως στους τομείς της οικονομίας και της ενέργειας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More