Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΟ Γ. Οικονόμου στο GOV NEWS: «Ο Ανδρουλάκης ξεπέρασε κάθε όριο θράσους»

Ο Γ. Οικονόμου στο GOV NEWS: «Ο Ανδρουλάκης ξεπέρασε κάθε όριο θράσους»

«Είναι απορίας άξιο γιατί ο κ. Ανδρουλάκης επιτίθεται στην ΝΔ αναφερόμενος στην υπόθεση που έχει προκύψει με την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή», σημείωσε με έμφαση ο κ. Οικονόμου απαντώντας σε σχετική ερώτηση του GOV NEWS.

Απαντώντας στο ερώτημα του GOV NEWS, εάν θεωρεί πως γνώριζαν την δράση της κ. Καϊλή και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, καθώς η ευρωβουλευτής είχε αναπτύξει σχέσεις με το Κατάρ για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «δεν μπορούμε να γνωρίζουνε τι ακριβώς έχει συμβεί, όλα τα σχετικά τα ερευνά η βελγική δικαιοσύνη».

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι «η υπόθεση είναι πάρα πολύ σοβαρή και δημιουργεί ρήγμα στην εμπιστοσύνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τρίτες χώρες. Υπάρχει πλέον μια βαριά σκιά πάνω από την Ευρώπη και δυστυχώς, σύμφωνα με τις Βελγικές αρχές, στην όλη υπόθεση εμπλέκεται μια Ελληνίδα Ευρωβουλευτής».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Ανδρουλάκη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η κα. Καϊλή αποτελούσε τον «Δούρειο Ίππο» της ΝΔ μέσα στο ΠΑΣΟΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «ο κ. Ανδρουλάκης εμφανίσθηκε πολύ εκνευρισμένος και ξεπέρασε κάθε όριο θράσους».

«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι σχέση έχει η ΝΔ. Ο κ. Ανδρουλάκης απρόκλητα, καθώς η ΝΔ δεν προέβη σε καμία δήλωση για την υπόθεση, εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση. Να θυμίσουμε ότι η κα. Καϊλή ήταν πολύ στενή συνεργάτιδα του κ. Ανδρουλάκη. Διατηρούσαν από το 2014 μια πολύ στενή πολιτική σχέση και μάλιστα στις εσωκομματικές εκλογές του 2014 η κα. Καϊλή είχε στηρίζει την  υποψηφιότητα του κ. Ανδρουλάκη, ο οποίος διεκδίκηση την ηγεσία του κόμματος από την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι «όσα ευφυολογήματα και αν σκεφτεί ο κ. Ανδρουλάκης, δεν μπορεί να διαγράψει το γεγονός πως η κα. Καϊλή είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην πολύ στενή, πολιτικά, συνεργάτιδά του. Όσον αφορά στις μεταγραφές αεροδρομίου, να θυμίσω ότι πολλές τέτοιες έγιναν από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε με νόημα ότι «θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μάθουμε με ποιο τρόπο οι Βελγικές αρχές έφτασαν στην κα. Καϊλή. Με ποιο τρόπο αποκαλύφθηκε η όλη υπόθεση…».

Να σημειωθεί, ότι ακούγεται έντονα πως οι Βελγικές αρχές παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα των υπόπτων και έφτασαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Αναφορικά με την Τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Οικονόμου, απαντώντας στο ερώτημα του GOV NEWS, εάν η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε πρόκληση Νοτιοδυτικά της Κρήτης,  όπου πραγματοποιούνται έρευνες για φυσικό αέριο, σημείωσε με έμφαση ότι «η χώρα μας ούτε τρομοκρατείται ούτε πανικοβάλλεται, η Ελλάδα λειτουργεί με βάση το Διεθνές Δίκαιο και ως εκ τούτου δεν μας ανησυχεί τίποτα και είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για το οτιδήποτε προκύψει».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.