Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτική«Τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της Εύας Καϊλή τα είχε βάλει...

«Τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της Εύας Καϊλή τα είχε βάλει ο σύντροφός της»

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή και της οικογένειάς της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα.

Ο κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος είναι ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή και της οικογένειάς της στην Ελλάδα. Όπως είπε έχει έρθει σε επαφή με την πελάτισσά του αλλά και με τους δικηγόρους που την εκπροσωπούν στο Βέλγιο.

«Υπάρχει το εξής πρόβλημα, σύμφωνα με τη δικονομία την ποινική στις Βρυξέλλες υπάρχει το απόρρητο, το οποίο προστατεύεται της προκαταρκτικής εξετάσεως, της ανακριτικής έρευνας. Και εάν παραβιαστεί, μου το τόνισαν οι συνάδερφοί μου, διαπράττεται ποινικό αδίκημα» σημείωσε ο δικηγόρος.

«Τα χρήματα όπως τα βλέπουμε είναι σοκαριστικά, όμως αυτές οι φωτογραφίες δεν λένε σε ποιον ανήκουν τα χρήματα» είπε αναφορικά με τη φωτογραφία – ντοκουμέντο με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της ευρωβουλευτού.

Ο δικηγόρος ανέφερε πως τα εν λόγω χρήματα είναι από κατασχέσεις σε σπίτια εννέα ατόμων, εκ των οποίων κρατούνται οι τέσσερις. «Ένα κομμάτι αυτών των χρημάτων εντοπίστηκε και στο σπίτι της κας Καϊλή» συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας πως η ευρωβουλευτής έχει ξεκαθαρίσει πως δεν έχει δωροδοκηθεί από κανέναν.

«Ο σύντροφος της κας Καϊλή είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει εξηγήσεις σε ποιον ανήκαν αυτά τα χρήματα, γιατί βρέθηκαν στο σπίτι τους και τι εξυπηρετούσαν. Η Εύα Καϊλή δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα χρήματα» τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Συνέχισε ξεκαθαρίζοντας πως τα λεφτά δεν «φυτεύτηκαν» και δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα». «Τα χρήματα βρέθηκαν στο σπίτι και ο άνθρωπος που τα έβαλε ήταν ο σύζυγος ή σύντροφός της» προσέθεσε ο ίδιος.

Αναφορικά με τα χρήματα στη βαλίτσα που έφερε μαζί του ο πατέρας της Εύας Καϊλή, ο δικηγόρος αποκάλυψε πως και αυτά ήταν του συντρόφου της ευρωβουλευτού.

«Το Κατάρ δεν είχε καμία ανάγκη να δώσει χρήματα ως δωροδοκία στην κα Καϊλή, διότι όταν εκείνη πήγε στο Κατάρ πήγε ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η κα Μέτσολα, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την έστειλε στο Κατάρ» ανέφερε επίσης.

Υπογράμμισε πως η κα Καϊλή δεν πήγε στο Κατάρ με δική της πρωτοβουλία αλλά ήταν εντολοδόχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Για να υπάρξει δωροδοκία και μετά ξέπλυμα μαύρου χρήματος πρέπει να αποδειχθεί πως τα χρήματα είναι από το Κατάρ, εάν δεν αποδειχθεί αυτό, δεν υπάρχει δωροδοκία κι ούτε ξέπλυμα. Και εάν δεν υπάρχουν αυτά, αθωώνεσαι» εξήγησε ο δικηγόρος.

Σημείωσε πως εάν δεν υπάρξει μία απόφαση με καθαρά νομικά κριτήρια η κα Καϊλή θα πρέπει να αθωωθεί καθώς ούτε ύποπτη τελέσεως αδικήματος είναι, ούτε ύποπτη φυγής.

«Δεν υπάρχει το Κατάρ στα χρήματα αυτά, δεν υπάρχει Εύα Καϊλή. Την Ιταλία πρέπει να ψάξουν και τις ΜΚΟ που έχουν στην Αφρική» δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος κλείνοντας τη συζήτηση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας