Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτική«Έκοψε» τη Μαρία Σπυράκη από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Έκοψε» τη Μαρία Σπυράκη από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα της Ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας: «Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται.

Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές».

Η Μαρία Σπυράκη είχε δηλώσει νωρίτερα ότι θα ζητούσε την Παρασκευή την αναστολή της κομματικής της ιδιότητας, μετά το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της. Όπως είπε η ευρωβουλευτής, δεν θέλει να υπάρχουν σκιές σχετικά με αυτό το ζήτημα.

Η κ. Σπυράκη ανέφερε ότι «έχω αποδεχθεί να προχωρήσει γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες η άρση της ασυλίας μου. Είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσει άμεσα και χωρίς να περάσει από την αρμόδια επιτροπή».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας