Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΜ. Σπυράκη: Άμεση η αντίδραση του πρωθυπουργού, όλο το παρασκήνιο

Μ. Σπυράκη: Άμεση η αντίδραση του πρωθυπουργού, όλο το παρασκήνιο

Μήνυμα μηδενικής ανοχής, σε κινήσεις και συμπροφορές που αμαυρώνουν την εικόνα της της ΝΔ, έστειλε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την  υπόθεση της Μαρίας Σπυράκη.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την έρευνα που πραγματοποιείται από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για την κα. Σπυράκη χθες το απόγευμα,  ενώ βρισκόταν στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GOV NEWS, άμεσα ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με στενούς συνεργάτες του στην Αθήνα και τους ζήτησε να τον ενημερώσουν για το θέμα, προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα της όλης υπόθεσης.

Κυβερνητικές πηγές, τόνισαν στο GOV NEWS, ότι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού επικοινώνησαν τόσο με τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Ευάγγελο Μεϊμαράκη όσο και με την ίδια την κα. Σπυράκη για να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε άμεσα για την υπόθεση από τους συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου και κατόπιν προέβη στην χθεσινοβραδινή δήλωση, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «πολύ σοβαρή», υπογραμμίζοντας ότι θα πράξει τα δέοντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της πτήσης από Βρυξέλλες προς Αθήνα, έλαβε την απόφαση να «παγώσει» την κομματική ιδιότητα της κα. Σπυράκη. Δηλαδή, εν ολίγοις να θέσει την ευρωβουλευτή εκτός κόμματος.

Στο πρωινό καφέ, όπου συζητήθηκε εκτενώς το όλο θέμα, απλά ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε στους συνεργάτες του την  απόφασή του και ζήτησε να ενημερωθεί άμεσα η ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Να σημειωθεί, ότι ήδη από χθες το βράδυ, είχε ενημερωθεί, άτυπα, η κα. Σπυράκη αναφορικά με την  απόφαση του πρωθυπουργού και το πολιτικό της μέλλον.

Όπως τόνισε με έμφαση στο GOV NEWS κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης «ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να ανεχθεί την  οποιαδήποτε σκιά στην παράταξη από τον οποιονδήποτε, σε όποια θέση και εάν βρίσκεται».

Αναφορικά με το πολιτικό μέλλον της κα. Σπυράκη, όποια και εάν είναι η κατάληξη της όλης υπόθεσης, δεν υπάρχει πλέον περίπτωση να κατέβει υποψήφια με την ΝΔ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρωθυπουργός έχει ανακοινώσει ότι δεν θα υπάρξει τρίτη θητεία για τους ευρωβουλευτές της ΝΔ που έχουν ήδη συμπληρώσει δύο θητείες στην Ευρωβουλή.

Η κα. Σπυράκη βρίσκεται στην δεύτερη θητεία της και είχε αποφασιστεί να κατέβει υποψήφια στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Σχετικά με την υπόθεση που διερευνάται από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, όπως επισημαίνουν πηγές από τις Βρυξέλλες, δεν είναι η  μοναδική.

«Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που ευρωβουλευτές, με διάφορους τρόπους καρπώνονται τις αμοιβές των συνεργατών τους και αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα να βγουν και άλλες υποθέσεις στο φως της δημοσιότητας», μας είπαν χαρακτηριστικά άνθρωποι που ζουν και εργάζονται στις Βρυξέλλες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.