Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΤηλεφωνικές υποκλοπές: «Όλα στο φως» ζήτησε ο Μητσοτάκης, στο «παιχνίδι» η ΕΥΠ,...

Τηλεφωνικές υποκλοπές: «Όλα στο φως» ζήτησε ο Μητσοτάκης, στο «παιχνίδι» η ΕΥΠ, όλο το παρασκήνιο

Σε μείζον ζήτημα εξελίσσεται το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών που έφερε στο φως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙ.ΑΛ. Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του Κινήματος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Άρειο Πάγο για απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου μέσω του λογισμικού Predator.

Ο κ. Ανδρουλάκης φέρεται αποφασισμένος να φτάσει «μέχρι το τέλος», όπως τόνισε χαρακτηριστικά, προκειμένου να αποκαλυφθεί ποιοι «κρύβονται» πίσω από την προσπάθεια παρακολούθησης του τηλεφώνου του.

Στο πλαίσιο αυτό η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ,ΑΛ. έφερε το όλο θέμα στη Βουλή.

Άμεση ήταν και η παρέμβαση της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος μιλώντας χθες στο υπουργικό συμβούλιο υπογράμμισε ότι ζήτησε την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να ξεκινήσει η διερεύνηση της υπόθεσης.

Το παρασκήνιο της υπόθεσης είναι μεγάλο και αρχίζει σταδιακά να «ξετυλίγεται».

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά παλαιός πολιτικός της «γαλάζιας» παράταξης «ζούμε και πάλι ημέρες του 2006 όταν υπουργοί της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή κατήγγειλαν σε έκτακτη συνέντευξη τύπου παρακολουθήσεις των κινητών τους τηλεφώνων».

Σύμφωνα με πληροφορίες του emea.gr, ο πρωθυπουργός κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή.

Μόλις πληροφορήθηκε την καταγγελία του κ. Ανδρουλάκη επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκο, αλλά και με τον Διοικητή της ΕΥΠ, προκειμένου να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Κυβερνητικές πηγές τόνισαν στο emea.gr ότι άμεσα δόθηκε εντολή στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών να αξιοποιήσει όλες τις πηγές της σε Ελλάδα και εξωτερικό για να μπορέσει να βρει την «άκρη του νήματος».

Να σημειωθεί ότι μόλις η ΝΔ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, η εποπτεία της ΕΥΠ «πέρασε» απευθείας» στον πρωθυπουργό.

Επομένως, ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να μιλά άμεσα με τον Διοικητή και τα άλλα σημαντικά στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών προκειμένου να ενεργοποιήσει τον Κρατικό Μηχανισμό για τον εντοπισμό εκείνων που προσπάθησαν να «χακάρουν» το κινητό τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ.

Επίσης, δόθηκε εντολή να ελεγχθούν τα κινητά, αλλά και τα «σταθερά» τηλέφωνα, όλων των στελεχών της κυβέρνησης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει γίνει κάποια προσπάθεια παρακολούθησης κάποιων προσώπων.

Ακόμη δόθηκε εντολή σε υπουργού, υφυπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης, να είναι πολύ προσεκτικοί αναφορικά με τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες, αν και όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη «οι πάντες γνωρίζουν ότι η τεχνολογία σήμερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ εύκολα για τηλεφωνικές υποκλοπές και όλοι επιβάλλεται να είναι ιδιαίτερα υποψιασμένοι».

Οι ίδιες πηγές υπογράμμισαν ότι αποτελεί στοίχημα η επίλυση του ζητήματος για το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά για τον πρωθυπουργό, καθώς «η αξιοπιστία, η νομιμότητα και η διαφάνεια» είναι το τρίπτυχο της κυβερνητικής πολιτικής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.