Ρένα Δούρου για το govnews.gr: «Η ελευθερία του Τύπου για να υπάρχει, πρέπει να ασκείται»

«Μια νέα προσπάθεια που καλείται να ανταποκριθεί στο κρίσιμο στοίχημα της αξιόπιστης και της πλουραλιστικής ενημέρωσης», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Δούρου.

H Ρένα Δούρου καλωσορίζει το govnews.gr στη «μάχη» της ενημέρωσης.

Ακολουθεί το μήνυμα του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ:

«Σε μια περίοδο που η θέση της Ελλάδας στα ζητήματα ελευθερίας του Τύπου έχει κατρακυλήσει στην 108ή θέση, τελευταία μεταξύ των χωρών της Ευρώπης, την ώρα που η χώρα μας, ένα από τα αρχαιότερα μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, γίνεται αντικείμενο έντονης κριτικής διεθνών οργανισμών δημοσιογράφων – όπως το Διεθνές Ινστιτούτο Δημοσιογραφίας για την υπόθεση της λεγόμενης λίστας Πέτσα, το Ινστιτούτο του Reuters, σύμφωνα με το οποίο μόλις το 7% των Ελλήνων πιστεύει ότι τα ΜΜΕ στη χώρα λειτουργούν ανεξάρτητα ή όταν έξι δημοσιογραφικές ενώσεις και οργανώσεις για την ελευθερία του Τύπου, με έκθεσή τους τον Μάρτιο προσάπτουν στην κυβέρνηση εμμονή με τον έλεγχο της ενημέρωσης -, η είδηση για τη λειτουργία νέου πολιτικού site govnews.gr , είναι ένα καλό νέο.

Μια νέα προσπάθεια που καλείται να ανταποκριθεί στο κρίσιμο στοίχημα της αξιόπιστης και πλουραλιστικής ενημέρωσης – προϋπόθεση για την Δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε.

Ένα στοίχημα συνυφασμένο με τη λειτουργία του Τύπου ως δύναμης ελέγχου και κριτικής της εξουσίας.

Γιατί είναι γνωστό ότι η ελευθερία του Τύπου για να υπάρχει, πρέπει να ασκείται.

Καλή δύναμη!».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More