Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΤο προεκλογικό «τρίπτυχο» της ΝΔ: Οικονομία, άμυνα και ασφάλεια, με «αιχμή του...

Το προεκλογικό «τρίπτυχο» της ΝΔ: Οικονομία, άμυνα και ασφάλεια, με «αιχμή του δόρατος» τον Κ. Μητσοτάκη

Πολλοί είναι εκείνοι που επισημαίνουν ότι η χθεσινή συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού με αντικείμενο την οικονομία αποτέλεσε και επίσημα την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Και μάλλον δεν έχουν άδικο, καθώς ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε θέματα που αφορούν άμεσα τους πολίτες και δεν μίλησε γενικά για τους δείκτες της οικονομίας και την πορεία της χώρας μας στις ξένες αγορές.

Τόνισε αρκετές φορές ότι αποτελεί μείζον πρόβλημα η ακρίβεια, την οποία, όπως σημείωσε, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσπαθεί να «περιορίσει» λαμβάνοντας τα ανάλογα μέτρα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η κυβέρνηση για την οικονομική ενίσχυση των νοικοκυριών και των  επιχειρήσεων, υπογραμμίζοντας ότι έρχονται και άλλα μέτρα, καθώς υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος.

Ακόμη, σημείωσε με έμφαση, ότι εφόσον οι πολίτες με την ψήφο τους δώσουν ακόμη μια τετραετία στην παρούσα κυβέρνηση, θα έρθουν ακόμη μεγαλύτερες αυξήσεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και περισσότερες θέσεις εργασίας.

Επομένως, με βάση τα προαναφερθέντα, ένας αντικειμενικός κριτής θα μπορούσε κάλλιστα να επισημάνει ότι, πρόκειται για μια προεκλογική εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αυτό τονίζουν και κυβερνητικά στελέχη σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, αν και δημόσια αποφεύγουν να μιλούν για έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Η ουσία είναι ότι η οικονομία θα αποτελέσει την «βάση» της προεκλογικής εκστρατείας της κυβερνώσας παράταξης, καθώς είναι και το βασικό ζήτημα που απασχολεί τους πολίτες.

Παράλληλα, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση τόσο στην ασφάλεια, όσο και στην καθημερινότητα του πολίτη, αλλά και στην αμυντική «θωράκιση» της χώρας και θα γίνονται συνεχώς συγκρίσεις, με τα όσα έπραξε στους συγκεκριμένους τομείς η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο θέμα της ασφάλειας, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός σε επόμενη συνέντευξη τύπου, θα αναφερθεί στα επιτεύγματα της κυβέρνησης, δίνοντας έμφαση στην αυξημένη αστυνόμευση, στην «εξαφάνιση» των αντιεξουσιαστών από την περιοχή των Εξαρχείων, αλλά και στην πάταξη της εγκληματικής δράσης διάφορων συμμοριών εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Επίσης, θα γίνει ειδική μνεία στους συνοριοφύλακες και στις προσπάθειες της κυβέρνησης να περιορίσει την παράνομη μετανάστευση με ενίσχυση της αστυνόμευσης στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας μας. Ακόμη, θα αναδειχθεί η ολοκλήρωση του φράχτη στον Έβρο και θα επισημανθεί η διαφοροποίηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλο ζήτημα.

Σχετικά με την αμυντική ενίσχυση της χώρας μας, θα αναδειχθούν όλες οι αγορές που έχουν γίνει από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως η αγορά υπερσύγχρονων μαχητικών Rafale και φρεγατών Belharra, ενώ πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί και η αγορά νέων Κορβετών, που θα ενισχύσουν σημαντικά το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Εκτός όμως, των παραπάνω, «αιχμή του δόρατος» της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ, θα αποτελέσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις είναι το δυνατό «χαρτί» της κυβερνώσας παράταξης.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι από τους ελάχιστους πρωθυπουργούς από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, που σε όλες τις μετρήσεις, μετά από 3,5 χρόνια διακυβέρνησης, θεωρείται από τους πολίτες ο καταλληλότερος για να κυβερνήσει την χώρα.

Η μεγάλη εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, από όποια εταιρεία και αν διεξάγονται και από όποιο Μέσο Ενημέρωσης και αν δημοσιοποιούνται.

Σε αντίθεση, τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, δεν φαίνεται να πείθουν τους πολίτες, καθώς βρίσκονται πολύ πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επομένως, «βαδίζουμε» προς μια «σκληρή» εκλογική «μάχη» με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος θα έχει στη «φαρέτρα» του όλα τα επιτεύγματα των 3,5 ετών διακυβέρνησης και όλα τα μέτρα που αναμένεται να λάβει, τόσο τους επόμενους μήνες, όσο και μετά τις εκλογές, εφόσον οι πολίτες δώσουν ακόμη τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ΝΔ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.