Ά. Γεωργιάδης: «Το 2022 αναμένουμε το μεγαλύτερο ρεκόρ επενδύσεων όλων των εποχών στη χώρα μας»

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως στόχος είναι να γίνει η Ελλάδα «η Μασσαλία της Νοτιοανατολικής Μεσογείου».

Στην πρόσφατη επίσκεψη του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα, αλλά και στο επενδυτικό μέλλον της χώρας μας μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. 

«Αν συνεχίσει ως έχει ο ρυθμός των επενδύσεων μέχρι το τέλος του έτους, τότε το 2022 θα έχει σημειωθεί ρεκόρ όλων των εποχών στη χώρα μας» τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό  ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας στη χώρα μας, και τη δήλωσή του για τη δημιουργία καλωδίου που θα συνδέει τις δυο χώρες για μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα, ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι το μεγάλο καλώδιο μεταφοράς θα είναι έτοιμο περίπου σε τέσσερα χρόνια, καθώς χρειάζεται ένα χρόνο το συμβόλαιο και τρία χρονιά το έργο

Σημείωσε μάλιστα, ότι το έργο αυτό «θα αλλάξει κατηγορία» την Ελλάδα, η οποία θα μπορεί να μεταπωλεί το ρεύμα. Σκοπός μας – πρόσθεσε- είναι να γίνει η Ελλάδα «η Μασσαλία της Νοτιοανατολικής Μεσογείου».

Ο υπουργός τόνισε ότι το έργο αυτό δεν έγινε στα καλά καθούμενα, αλλά είναι εξέλιξη σκληρής δουλειάς του πρωθυπουργού

Σημειώνεται ακόμη, ότι βάσει του Μνημονίου Συνεργασίας θα διασυνδεθούν τα δίκτυα ηλεκτροδότησης των δύο χωρών και στη συνέχεια η Ελλάδα να αποτελέσει «πύλη εισόδου» τόσο για τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου όσο και της Δύσης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More