Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΟικονόμου: Την Παρασκευή η κυβέρνηση παίρνει ξανά ψήφο εμπιστοσύνης

Οικονόμου: Την Παρασκευή η κυβέρνηση παίρνει ξανά ψήφο εμπιστοσύνης

«H συζήτηση σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας είναι σε πλήρη εξέλιξη και συνιστά ευκαιρία συνολικής αποτίμησης, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας για τον πρόλογο νέας ήττας για τον κ. Τσίπρα» , είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου. Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για παράσταση και επέμεινε ότι «δίνεται ευκαιρία για σύγκριση σε όλα, ώστε να φανεί γιατί επιλέγει η Αξιωματική Αντιπολίτευση το γήπεδο της τοξικότητας και της λάσπης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας θα κληθεί να δώσει απαντήσεις σε 3 κυρίως ενότητες:

  • Στο θέμα των παρακολουθήσεων, καθώς όπως είπε, έχει προκύψει ζήτημα Τσαγιά – Πιτσιόρλα
  • Στην αλλαγή του ποινικού κώδικα και παραγραφή διάταξης σχετικά με κακόβουλα λογισμικά που έγινε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
  • Στην παρακολούθηση του ΚΚΕ επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
  • Επίσης ο κ. Τσίπρας πρέπει να δώσει απαντήσεις σχετικά με το αν είχε άδεια να διακινεί προσωπικά δεδομένα κι αν αναφέρονταν τα 6 ονόματα στην επιστολή Ράμμου, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Υπάρχει έστω και ένα στοιχείο που να συνδέει τον πρωθυπουργό με όσα του καταμαρτυρεί;», διερωτήθηκε στη συνέχεια και ανέφερε ότι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης «δεν έχει πρώτη ύλη να αντιπολιτευτεί στα μεγάλα ζητήματα και φιλοτεχνεί ακατάσχετη υποσχεσιολογία, ατεκμηρίωη σκανδαλολογία και σεναριολογία που θα συνιστούν, όπως είπε το παζλ μέχρι τις εκλογές».

«Ο δικός μας πήχης δεν είναι η ανεπάρκεια των άλλων. Την Παρασκευή θα ξαναπάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Το διακύβευμα είναι μια δημοκρατία ισχυρή και αυτό ισχύει όταν όλοι σέβονται τους νόμους», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχετικά με την κακοκαιρία ο Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε την εγρήγορση του κρατικού μηχανισμού υπενθυμίζοντας ότι εκδόθηκε προειδοποίηση του 112 .

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας