Χ.Τριαντόπουλος: Η αποζημίωση του δήμου Αγίου Βασιλείου θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Σεπτέμβριο

Ο δήμος επλήγη πρόσφατα από καταστροφικές πυρκαγιές.

Οι πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές και το αίτημα χρηματοδότησης του δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης που επλήγη από τις πρόσφατες πυρκαγιές, για την αποκατάσταση των βασικών υποδομών του από το Ταμείο Αρωγής, ήταν το αντικείμενο συζήτησης κατά τη συνάντηση με τον υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο αρμόδιο σε θέματα κρατικής αρωγής, του δημάρχου Αγίου Βασιλείου, Γιάννη Ταταράκη.

Στη συνάντηση παρουσία και του βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός, σύμφωνα με το δήμαρχο, «…ήταν πλήρως ενημερωμένος για το μέγεθος της καταστροφής και μάλιστα με ενημέρωσε ότι σύντομα θα επισκεφθεί τον δήμο μας». Όπως ανέφερε ο κ. Ταταράκης «η χρηματοδότηση του Δήμου θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις». «Η πρώτη θα είναι άμεση και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο. Για την πρώτη φάση έχει εγκριθεί το ποσό των 400.000 ευρώ το οποίο είναι και το μεγαλύτερο ποσό που θα χορηγηθεί σε δήμους σε αυτή τη φάση», είπε ο δήμαρχος ευχαριστώντας τον υφυπουργό για την άμεση και ουσιαστική ανταπόκριση του στα αιτήματα του δήμου.

Στο μεταξύ, με δεδομένη και την αλληλεγγύη που υπάρχει πολύ ανεπτυγμένη στο Ρέθυμνο, η εταιρεία « Ζωοτροφές Κρήτης ΑΒΕΕ» διαθέτουν 28 τόνους ζωοτροφών στην Π.Ε. Ρεθύμνης για να διανεμηθούν στους αγροκτηνοτρόφους του δήμου Αγίου Βασιλείου. Τα μέλη του Δ.Σ της εταιρείας ενημέρωσαν την αντιπεριφερειάρχη Μαρία Λιονή, για τη διάθεση της μεγάλης ποσότητας των ζωοτροφών, στους πυρόπληκτους αγροτοκτηνοτρόφους και όπως τόνισαν: «Στο πλαίσιο του προγράμματος της κοινωνικής ευθύνης και κοινωνικής προσφοράς οι ποσότητες θα διατεθούν στη διάθεση της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης οι οποίες μετά από συνεργασία της Π.Ε. Ρεθύμνης και του Δήμου Αγίου Βασιλείου, θα διανεμηθούν άμεσα σε αγροτοκτηνοτρόφους των περιοχών, οι οποίες επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές».

Πρόκειται σύμφωνα με την Μ. Λιονή, για ευγενική χορηγία, που «…θα ανακουφίσει τους συντοπίτες μας, οι οποίοι και δοκιμάστηκαν σκληρά από τις πυρκαγιές, τονίζοντας με την ευκαιρία τη σπουδαιότητα και αναγκαιότητα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και της συνεργασίας ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ιδιαίτερα σε περιόδους, κατά τις οποίες η κοινωνία μας πλήττεται και αντιμετωπίζει δυσμενείς συνθήκες».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More