Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Τρύπιο το «καλάθι του νοικοκυριού»

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Τρύπιο το «καλάθι του νοικοκυριού»

Στη ακρίβεια και τις συνέπειές της αναφέρθηκε σήμερα (16/2) το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου επισημαίνεται ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί αλλά οι αυξήσεις «καλπάζουν και η αγοραστική δύναμη των πολιτών καταρρέει».

Ακόμα, επιτίθεται στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, αποδίδοντάς του πρόστιμα επικοινωνιακού τύπου και ανεξέλεγκτη αγορά. Χαρακτηρίζοντας τρύπιο το «καλάθι του νοικοκυριού».

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση, αναφέρει: «Όσα είδη κι αν εντάξει προεκλογικά ο Υπουργός Ανάπτυξης στο τρύπιο, όπως αποδεικνύεται, “καλάθι του νοικοκυριού”, οι πολίτες παραμένουν απροστάτευτοι από την ακρίβεια και τις συνεχείς ανατιμήσεις. Παρότι ο πληθωρισμός υποχωρεί, οι αυξήσεις στα τρόφιμα συνεχίζουν να καλπάζουν και κάθε επίσκεψη στα ράφια των σουπερμάρκετ είναι μια δυσάρεστη έκπληξη.

Η αγοραστική δύναμη των πολιτών καταρρέει. Τα λιγοστά, επικοινωνιακού τύπου, πρόστιμα δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα και η κερδοσκοπία στην αγορά γιγαντώνεται. Είναι δεδομένο πλέον ότι οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα θα συνεχίζουν να επιμένουν για αρκετούς μήνες ακόμη, συρρικνώνοντας τα εισοδήματα των πιο ευάλωτων και των μεσαίων στρωμάτων, που δαπανούν αναλογικά μεγαλύτερο ποσοστό του εισοδήματός τους σε δαπάνες για τρόφιμα.

Η συνεχιζόμενη ακρίβεια θα διευρύνει περαιτέρω τις κοινωνικές ανισότητες, θα μειώνεται η ζήτηση και θα υπονομεύεται η αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας. Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για την αντιμετώπιση της ακρίβειας αλλά και του ιδιωτικού χρέους, αποτελούν τη μόνη ασφαλή και δίκαιη επιλογή για την έξοδο της κοινωνίας από το τούνελ της κρίσης».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας