Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΤσιάρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας

Τσιάρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, τόνισε σε δήλωσή του πως ο ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμό, ενώ η ΝΔ «θέσπισε νέα εργαλεία και πρόσθετες δυνατότητες προστασίας». Εφαλτήριο της δήλωσης του κυρίου Τσιάρα αποτέλεσε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός, στην τοποθέτησή του, αναφέρει: «Η κυρία Γεροβασίλη είτε δεν κατάλαβε τι ψήφισε με τον Νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που κατήργησε την προστασία πρώτης κατοικίας είτε, πολύ χειρότερα, παριστάνει πως δεν κατάλαβε, παρασύροντας το κόμμα της σε μια δήλωση που επιχειρεί να διαστρεβλώσει πλήρως την πραγματικότητα.

Επαναλαμβάνω λοιπόν για να είναι ξεκάθαρο προς όλους: Με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε η προστασία της πρώτης κατοικίας από τον Φεβρουάριο του 2019».

Ακόμα, επισημαίνει πως «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θέσπισε νέα εργαλεία και πρόσθετες δυνατότητες προστασίας της πρώτης κατοικίας και αναστολής πλειστηριασμών για την ιδιαίτερα ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των ευάλωτων οφειλετών».

Τονίζοντας ότι «με απόφαση αυτής της κυβέρνησης ανεστάλησαν όλοι οι πλειστηριασμοί, προστατεύοντας τον σύνολο των δανειοληπτών, καθ’ όλη τη διάρκεια του lockdown λόγω της πανδημίας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας