Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚριθαρίδης: «Σκανδαλώδη απόπειρα ιδιωτικοποίησης στην περίθαλψη παιδιών με καρκίνο»

Κριθαρίδης: «Σκανδαλώδη απόπειρα ιδιωτικοποίησης στην περίθαλψη παιδιών με καρκίνο»

Την αντίθεση του ΜέΡΑ25 στις ρυθμίσεις που αφορούν τα ογκολογικά τμήματα των νοσοκομείων Παίδων «Αγία Σοφία» και «Π.& Α. Κυριακού» εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Σε δήλωσή του κάνει λόγο για «σκανδαλώδη απόπειρα ιδιωτικοποίησης στην περίθαλψη παιδιών με καρκίνο». Επισημαίνει ότι «δεν είναι ζήτημα ιδιωτών η περίθαλψη παιδιών με καρκίνο» και ζητάει «ν’ αποσυρθούν εδώ και τώρα οι σκανδαλώδεις αυτές ρυθμίσεις και να ενισχυθούν άμεσα όλες οι δημόσιες δομές υγείας, σε όλα τα πεδία».

Αναλυτικά η δήλωση του κυρίου Κριθαρίδη, αναφέρει: «Την ώρα που μόλις χθες ο κ. Μητσοτάκης πραγματοποιούσε προεκλογική φιέστα για την πολιτική της Κυβέρνησής του για την δημόσια υγεία, σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης που επί της ουσίας ιδιωτικοποιεί ακόμα και την περίθαλψη παιδιών με καρκίνο.

Πρόκειται για μία ακόμα σκανδαλώδη απόπειρα ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας από την Μητσοτάκης Α.Ε., με την οποία προβλέπεται η σύσταση του Ογκολογικού Κέντρου Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-Ελπίδα” ως αυτοτελούς Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου και στο οποίο μεταφέρονται ογκολογικά τμήματα των νοσοκομείων Παίδων “Αγία Σοφία” και “Π.& Α. Κυριακού”.

Η Κυβέρνηση, για άλλη μία φορά, αντί να καλύψει τις ελλείψεις που υπάρχουν, με μόνιμες προσλήψεις, υποδομές και εξοπλισμό, κάνει “outsourcing” με το αζημίωτο φυσικά και στα δημόσια ογκολογικά τμήματα.

Η “ιδρυματοποίηση” αυτή που προωθείται σε ολόκληρα πεδία πια της δημόσιας υγείας, από όλες τις μνημονιακές Κυβερνήσεις διαχρονικά, δεν έχει τελειωμό. Δεν είναι ζήτημα ιδιωτών η περίθαλψη παιδιών με καρκίνο. Να αποσυρθούν εδώ και τώρα οι σκανδαλώδεις αυτές ρυθμίσεις και να ενισχυθούν άμεσα όλες οι δημόσιες δομές υγείας, σε όλα τα πεδία».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας