Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΒ. Κικίλιας: «Προτεραιότητά μας η προσέλκυση αυστριακών ταξιδιωτών τον χειμώνα»

Β. Κικίλιας: «Προτεραιότητά μας η προσέλκυση αυστριακών ταξιδιωτών τον χειμώνα»

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί συνάντηση με την πρέσβη της Αυστρίας Herminne Poppeller, προκειμένου να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την πορεία του τουρισμού και την προσέλκυση επιπλέον ταξιδιωτών από την Αυστρία, στο πλαίσιό της που έχει αναπτυχθεί με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι το 2019 επισκέφθηκαν τη χώρα μας 589.000 ταξιδιώτες από την Αυστρία, δαπανώντας περισσότερα από 460 εκατομμύρια ευρώ, ενώ φέτος τον Ιούνιο οι αφίξεις αυστριακών ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 32% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019.

Η κυρία Poppeller επισήμανε τη δυναμική που έχει για τους Αυστριακούς ο τουρισμός στην Ελλάδα, καθώς συνδυάζει τα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς τοπία με τα αρχαιολογικά μνημεία και τον πολιτισμό. Η πρέσβης ανέφερε χαρακτηριστικά την προβολή της Ελλάδας στην Αυστρία μέσω του Austrian- Greek Summer, μια διοργάνωση που φέτος περιλαμβάνει 34 συναυλίες Ελλήνων και Αυστριακών μουσικών σε όλη τη χώρα.

Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε την πρέσβη της Αυστρίας για τη συνεργασία, επισημαίνοντας ότι η προσέλκυση αυστριακών ταξιδιωτών και για το φθινόπωρο και τις αρχές του χειμώνα αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου Τουρισμού και για αυτό έχει προγραμματίσει να μεταβεί ο ίδιος στη Βιέννη τον Σεπτέμβριο ώστε να πραγματοποιήσει σειρά επαφών για την περαιτέρω προβολή της χώρας μας η οποία αποτελεί ιδανικό προορισμό όχι μόνο για το καλοκαίρι αλλά για όλους τους μήνες του χρόνου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η κυρία Polleller σε tweet της δήλωσε ότι συζήτησε με τον Β. Κικίλια για τις εξελίξεις αναφορικά με τον τουρισμό σε Ελλάδα και Αυστρία, τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν και τους τρόπους περαιτέρω συνεργασίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Συγχαρητήρια στην Ελλάδα και στον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια για την εξαιρετική τουριστική περίοδο του 2022!».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας