Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Απογυμνώθηκε το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Απογυμνώθηκε το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι με το πολύνεκρο δυστύχημα «το δήθεν “επιτελικό κράτος” απέτυχε παταγωδώς». Καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι «δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί στη χώρα τις τελευταίες ημέρες, τι έχει συμβεί σε αυτούς τους ανθρώπους και τις οικογένειές τους». Προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες». Επίσης, καταθέτει τέσσερις προτάσεις.

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αναφέρει: «Η κυβέρνηση δεν ήρθε χθες στην εξουσία, έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης εδώ και 4 χρόνια, κατά τα οποία μόνο παρακολουθεί και διαιωνίζει τις παθογένειες. Το δήθεν “επιτελικό κράτος” απέτυχε παταγωδώς. Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε πέντε μέρες μετά την τραγωδία μια δήθεν συγγνώμη, έπεφταν δακρυγόνα στους διαδηλωτές, στις οικογένειες με τα παιδιά τους που πήγαν να διαμαρτυρηθούν.

Όπως φαίνεται η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί στη χώρα τις τελευταίες ημέρες, τι έχει συμβεί σε αυτούς τους ανθρώπους και τις οικογένειές τους. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες. Μετά από τέσσερα χρόνια στην εξουσία, οι υποδομές τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων δεν λειτουργούν.

Αυτή ήταν ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά παρά τις έγκαιρες προειδοποιήσεις, που είχαν διατυπωθεί εγγράφως και αρμοδίως, δεν έκανε τίποτα. Μόλις πριν τρεις ημέρες το ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο χαρακτηρίστηκε το πιο επικίνδυνο σε όλη την Ευρώπη από το Bloomberg και λειτουργεί με το υψηλότερο επίπεδο κινδύνου επιβατών εδώ και καιρό, σύμφωνα με την έκθεση του Βρετανικού γραφείου οδικού δικτύου και σιδηροδρόμων, μόλις στις 23 Φεβρουαρίου.

Ερωτηματικά εγείρονται και για τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση με τη Hellenic Train, εγκαινιάζοντας ένα καινοφανές πλαίσιο που απάλλαξε την εταιρεία από συμβατικές υποχρεώσεις της, την ίδια στιγμή που επιδοτείται από το ελληνικό δημόσιο.

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής περιλαμβάνουν:

-Την επανεξέταση της σύμβασης με τη Hellenic Train.

-Την ενίσχυση του προσωπικού του ΟΣΕ στις ειδικότητες εκείνες που σχετίζονται με την ασφάλεια του δικτύου.

-Τη διαρκή ενημέρωση της Βουλής για την πορεία υλοποίησης των έργων και υποδομών σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου

-Την απαίτηση όλης της κοινωνίας να αποδοθούν ευθύνες».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας