Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΤη Δευτέρα οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την υπόθεση των υποκλοπών

Τη Δευτέρα οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την υπόθεση των υποκλοπών

Για την υπόθεση των παρακολουθήσεων αναμένεται να τοποθετηθεί τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με δήλωσή του, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντά θετικά τόσο στη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα των υποκλοπών όσο και στην εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Έρευνα από τον εισαγγελέα του Α.Π. Ισίδωρο Ντογιάκο για διαρροή στοιχείων από την ΕΥΠ

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος θα διενεργήσει προσωπικά ποινική προκαταρκτική έρευνα, όχι για την ουσία των καταγγελιών για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά για τη διαρροή των στοιχείων, που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα που αφορούν, όπως επισημαίνεται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, «τη διαδικασία άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών επί θεμάτων, που άπτονται της εθνικής ασφάλειας της χώρας».

Με άλλα λόγια η έρευνα θα διενεργηθεί από τον κ. Ντογιάκο για να αποκαλυφθεί πως διέρρευσε εκτός ΕΥΠ το υλικό των παρακολουθήσεων που φέρεται ότι έγιναν τόσο στον στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη, όσο και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Αφορμή για την παρέμβαση αυτή του κ. Ντογιάκου είναι δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία αναφέρουν ότι στοιχεία από την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη διέρρευσαν σε πρόσωπα εκτός της ΕΥΠ.

Η έρευνα θα διενεργηθεί από τον ίδιο τον Εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης, που άπτεται, όπως διευκρίνιζαν ανώτατες εισαγγελικές πηγές, θεμάτων εθνικής ασφάλειας.

Εκτός του Νίκου Ανδρουλάκη καταγγελίες για παρακολούθηση έχουν υποβληθεί και από τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, οι οποίες επίσης θα ερευνηθούν για τη διαρροή των στοιχείων σχετικά με την συγκεκριμένη υπόθεση.

Τέλος, έρευνες για την ουσία των παρακολουθήσεων ήδη διενεργούνται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας