Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΜητσοτάκης: Οι αποφάσεις που ελήφθησαν στα Χανιά - Όλα τα πιθανά σενάρια

Μητσοτάκης: Οι αποφάσεις που ελήφθησαν στα Χανιά – Όλα τα πιθανά σενάρια

Από το βράδυ της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά και στην οικία της οικογένειας Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι Χανίων.

Ακολουθώντας την «πεπατημένη» του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τις δύσκολες αποφάσεις αναφορικά με τις κινήσεις του το επόμενο χρονικό διάστημα τις έλαβε στην Κρήτη, περπατώντας στα Λευκά Όρη.

Ο κ. Μητσοτάκης το Σαββατοκύριακο που πέρασε με ηρεμία και ψυχραιμία και συζητώντας με πολύ στενούς του συνεργάτες και φίλους, όπως ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, πήρε τις τελικές του αποφάσεις, τις οποίες θα ανακοινώσει σήμερα.

Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να «ρίξει φως» σε όλες τις «σκοτεινές» πτυχές της υπόθεσης της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης σε Κυριακάτικη εφημερίδα «μέγα και ασυγχώρητο λάθος δεν είχα ενημερωθεί» και φέρεται αποφασισμένος να φτάσει την υπόθεση μέχρι το τέλος.

Το γεγονός πως ο πρωθυπουργός θέλει να μην αφήσει καμία «σκιά» στην όλη υπόθεση καταδεικνύεται από το γεγονός πως μόλις έμαθε για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη απομάκρυνε άμεσα από το Μέγαρο Μαξίμου τον πιο στενό του συνεργάτη και αγαπημένο του ανιψιό, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GOV NEWS, η απόφαση για την απομάκρυνση – ειδικά με αυτόν τον τρόπο – του κ. Δημητριάδη ήταν μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που έχει λάβει ο κ. Μητσοτάκης σε όλο τον πολιτικό του βίο.

Αυτό επισημαίνει στο «στενό» του περιβάλλον ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας με νόημα ότι «έγιναν τραγικά λάθη και η κυβέρνηση θα ρίξει άπλετο φως στην όλη υπόθεση».

Πάντως, πολλοί είναι εκείνοι στο Μέγαρο Μαξίμου που επισημαίνουν πως ο κ. Δημητριάδης δεν γνώριζε τις αποφάσεις και τις κινήσεις της ΕΥΠ αναφορικά με την υπόθεση του κ. Ανδρουλάκη.

Φυσικά, αυτό, απομένει να το αποδείξει η έρευνα που θα πραγματοποιηθεί γύρω από την υπόθεση και από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού, όπως σημειώνουν στελέχη της κυβέρνησης «όλα είναι ανοικτά».

Το πιθανότερο είναι ο κ. Μητσοτάκης μετά τον Δεκαπενταύγουστο να προχωρήσει σε «ανανέωση» του κυβερνητικού σχήματος με στοχευμένες αλλαγές σε υπουργεία που έχουν παρουσιαστεί δυσλειτουργίες.

Τις τελευτές ώρες επανήλθαν στο προσκήνιο και σενάρια πρόωρων εκλογών, τα οποία όμως αποκλείουν στελέχη της κυβέρνησης, καθώς, όπως επισημαίνουν «η χώρα προετοιμάζεται για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα και δεν ευνοούν οι συνθήκες για αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις μέσα σε κλίμα πόλωσης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Όπως υπογραμμίζουν στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου στο GOV NEWS, η κυβέρνηση «δεν χάνει τον προσανατολισμό της που είναι η αντιμετώπιση της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης και η ενίσχυση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα».

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ετοιμάζεται να ανακοινώσει νέο «πακέτο» μέτρων στο τέλος Αυγούστου, που θα αποτελέσει προάγγελο των σημαντικών οικονομικών και όχι μόνο μέτρων που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι η «πόλωση» του πολιτικού κλίματος το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να «χτυπήσει» κόκκινο και το Μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει όλα τα ενδεχόμενα.

Να σημειωθεί, ότι στελέχη της κυβέρνησης χαρακτηρίζουν ως «απαράδεκτα και απολύτως καταδικαστέα» τα δημοσιεύματα και τα σχόλια που γράφονται και ακούγονται για την προσωπική ζωή πολιτικών προσώπων.

Μάλιστα, το Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να ζητήσει την συνδρομή της δικαιοσύνης προκειμένου να σταματήσει η «λασπολογία» κατά πολιτικών προσώπων που οδηγεί την πολιτική ζωή του τόπου για ακόμη μια φορά στο περιθώριο και την χλεύη των πολιτών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.