Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήKO ΠΑΣΟΚ: Διεύρυνση αυτών που θα καταθέσουν για την τραγωδία στα Τέμπη

KO ΠΑΣΟΚ: Διεύρυνση αυτών που θα καταθέσουν για την τραγωδία στα Τέμπη

Τη διεύρυνση του κύκλου των προσώπων που πρέπει να προσκληθούν στην Eπιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας -προκειμένου να καταθέσουν για τα αίτια της τραγωδίας των Τεμπών- ζήτησε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Μ’ επιστολή που -απευθύνεται στον πρόεδρο της Επιτροπής, Αθανάσιο Μπούρα, και- υπογράφουν η γραμματέας της Kοινοβουλευτικής Oμάδας του κόμματος, Ευαγγελία Λιακούλη, ο βουλευτής και μέλος της Επιτροπής, Χάρης Καστανίδης.

Συγκεκριμένα, η σχετική επιστολή, αναφέρει: «Προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας των Τεμπών, καλούνται προς ακρόαση στην επικείμενη συνεδρίαση (20/3/2023) της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας μόνον οι διατελέσαντες υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών, που σχετίζονται με την υπογραφή και εκτέλεση της σύμβασης 717 για την τηλεδιοίκηση και σηματοδότηση των σιδηροδρόμων, καθώς και ο μεταβατικός σήμερα υπουργός.

Η πρόσκληση είναι, περιέργως πως, εξαιρετικά περιοριστική και δεν συμβάλλει στην ενδελεχή έρευνα και αποκάλυψη της αλήθειας. Κρίσιμα πρόσωπα και θεσμοί, που λόγω της θέσης τους και της ευθύνης τους στη διαχείριση των σιδηροδρόμων οφείλουν να προσέλθουν και να καταθέσουν ενώπιον της Επιτροπής, δεν καλούνται.

Κατόπιν αυτών, κρίνουμε επιβεβλημένη την πρόσκληση και ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας κατά τη συνεδρίαση της 20ης Μαρτίου 2023, πλην των ήδη κληθέντων και των παρακάτω:

  1. Το σύνολο της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
  2. Την επικεφαλής της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων.
  3. Τους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, παραιτηθέντες και ορισθέντες μεταβατικούς.
  4. Τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της HellenicTrain.
  5. Τους εκπροσώπους του Σωματείου Μηχανοδηγών ΟΣΕ, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και της Πανελλήνιας Ένωσης Σταθμαρχών ΟΣΕ».
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας