Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΜάντζος: «Το κράτος μεταμορφώνεται από “χρυσή αγελάδα” για τη ΝΔ σε “αποδιοπομπαίο...

Μάντζος: «Το κράτος μεταμορφώνεται από “χρυσή αγελάδα” για τη ΝΔ σε “αποδιοπομπαίο τράγο”»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN BEYOND με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη ήταν σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Ο κ. Μάντζος εκτίμησε ότι με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών «έπεσε η κουρτίνα και φάνηκε η ανεπάρκεια και αποτυχία του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ. Είναι ένα κράτος-λάφυρο το οποίο λειτουργεί αναπαράγοντας πελατειακές λογικές και αντιλήψεις με σκοπό τη διατήρηση της εξουσίας. Δεν είναι ένα κράτος-εγγυητής των δημοκρατικών ελευθεριών και του δημοσίου συμφέροντος» και εξήγησε:

«Είναι μια Κυβέρνηση που βλέπει τώρα το “κακό Δημόσιο” ως τον “αποδιοπομπαίο τράγο” ενώ είναι η “χρυσή αγελάδα” για τη ΝΔ. Αναφέρομαι προφανώς στα ρουσφέτια στον ΟΣΕ, στην αλλαγή του ορίου ηλικίας για τη μετάταξη των σταθμαρχών, στις κομματικές διοικήσεις της ΕΡΓΟΣΕ και στην όλη κομματοκρατία και ευνοιοκρατία στο Δημόσιο την οποία η ΝΔ, όχι μόνο δεν θεράπευσε, όπως είχε υποσχεθεί, αλλά την ενέτεινε και την καλλιέργησε.

Είναι το ίδιο Κράτος και η ίδια Κυβέρνηση που ενώ κάνει απευθείας αναθέσεις σε βαθμό-ρεκόρ, δεν μπορεί να ολοκληρώσει μια σύμβαση η οποία έχει δεχθεί επτά παρατάσεις και έχει πάρει και καπέλο στο συμβατικό της αντικείμενο, ενώ αν είχε ολοκληρωθεί εγκαίρως θα είχε σώσει 57 συμπολίτες μας. 

Είναι η Κυβέρνηση που έχει αλλεργία στις ανεξάρτητες αρχές, όταν αυτές λειτουργούν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Ήταν κακός ο κ. Ράμμος και η ΑΔΑΕ όταν έκαναν τη δουλειά τους, αλλά είναι καλή η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, άνθρωποι που τη στελέχωσαν επί ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να έχουν σχέση με τους σιδηρόδρομους και μια χαρά έκαναν τους σιωπηρούς παρατηρητές όλων των κακώς κειμένων στον ΟΣΕ.

Και είναι και η Κυβέρνηση που ανέχεται την κακή ιδιωτικοποίηση που έγινε επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε μια ανεπαρκέστατη ιταλική εταιρεία η οποία δεν έχει εμπειρία στις εμπορευματικές μεταφορές και αρνείται να κάνει οποιαδήποτε επένδυση από όσες είχε αναλάβει συμβατικά απέναντι στη χώρα».

Αναφερόμενος, δε, στην κ. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής διερωτήθηκε: «Αν δεν είχε κανένα πρόβλημα να υπερασπιστεί στην Ευρωβουλή τη δυνατότητα μιας Κυβέρνησης να παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους, δημοσιογράφους και αρχηγούς ενόπλων δυνάμεων, αναρωτιέμαι πώς θα βρει τον τρόπο να υπερασπιστεί και  μια Κυβέρνηση η οποία έβλεπε τα τρένα να περνούν στην ίδια γραμμή και να συγκρούονται μετωπικά μετά τις δικές της κομματικές επιλογές και διορισμούς. Αυτό που υπερασπίζονται δεν είναι η Ελλάδα της δημοκρατίας, αλλά η Ελλάδα της Νέας Δημοκρατίας!».

Απαντώντας, τέλος, στις αναφορές της ευρωβουλευτή της ΝΔ για ρουσφέτια του παρελθόντος, ο Δημήτρης Μάντζος τόνισε ότι «αν είναι να ερμηνεύουμε τα κακώς κείμενα σήμερα πηγαίνοντας στο μακρινό ιστορικό παρελθόν, είναι πολύ εύκολο να φτάσουμε και στο προδικτατορικό κράτος της δεξιάς και στους διορισμούς με πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων. Είναι αδιέξοδο. Σήμερα ζούμε μετά από μια υπερδεκαετή οικονομική, ηθική και πολιτική κρίση. Θέλει θράσος λοιπόν να απευθύνεται κανείς και να κουνά το δάχτυλο στην παράταξη του ΑΣΕΠ, της Διαύγειας και της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων, όταν έχει κάνει αυτό το ρουσφέτι στον ΟΣΕ!».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας